Informasjon om korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune.
 

Gå til temaside om koronavirus

I Know Seriously

Ordfører Truls Wickholm - på de gamle oljetankene på Fagerstrand - Klikk for stort bildeDet er Urban Dictonary sin definisjon av IKS. På norsk har det en litt mer omfattende betydning. Interkommunalt selskap.

En selskapsform for kommuner som har lyst å løse oppgaver sammen. Vi har en del av de i Nesodden kommune. Renovasjon, brannvesen, barnevernsvakt, krisesenter, legevakt og revisjon. Ganske mange selskaper, på ganske viktige områder. I «gamledager» var mye av dette løst direkte i den enkelte kommunen. Nå samarbeider vi mer, for å få mer ut av ressursene, og for å få sterkere kompetansemiljøer.
 

Samtidig som at jeg mener dette er bra, er det også en utfordring å holde oversikt over, og at vi sikrer at Nesoddens valgte politikere har kjennskap og nærhet til det som skjer i selskapene. De tjenestene vi leverer selv kjenner vi nok bedre, enn de som vi samarbeider med andre om å lage. Her er det de valgte styrene som bestemmer mye, samtidig som det er kommunene som er ansvarlig overfor egne innbyggere og skal ta regningen for det som gjøres.
 

Denne uka har det vært møtemaraton for representantskapene i disse selskapene. Her sitter ordførerne i alle eierkommunene. Styreleder og daglig leder legger frem resultater og planer, samtidig som man får tilbakemeldinger på hvordan ting oppleves i kommunen fra politisk hold. Det er som ordfører betryggende møter med folk som fremstår å ha god oversikt og kjennskap, samtidig som de er dedikerte til å levere gode tjenester. Fremover er det en ambisjon at vi også jobber mer i kommunestyret med å forankre det som jobbes med i selskapene våre. Det er det sikkert mange som ville kunne kommentere med, I Know Seriously!
 

I går sendte vi også ut forsalget til ny arealplan fra administrasjonen. Den er basert på innspill fra kommunestyret og formannskap gjennom flere år, samtidig som vi har fått innspill fra innbyggere direkte. Planen prøver å vise oss hvordan vi kan utvikle kommunen til felles beste, samtidig som vi lever opp til de strenge kravene som er satt nasjonalt til hvordan områdene rundt Oslo skal utvikle seg. Formannskapet vil få planen presentert i et ekstra møte neste torsdag. Her er det stort engasjement, så det ligger an til et langt og spennende møte, for de som liker den slags.
 

Ellers går det an å få med seg en syrisk aften på Helviktangen i kveld. Og kjenner jeg Nesodden rett er det sikkert også mye annet spennende som skjer. Det er meldt pent vær så det er bare å komme seg ut og bidra til økt folkehelse i kommunen!
 

God helg!
Truls Wickholm
Ordfører
 

truls.wickholm@nesodden.kommune.no