Hilsen fra Fornebu

KS strategikonferanse - Klikk for stort bildeKS strategikonferanseKS sin strategikonferanse og fylkesmøte avslutter uka. Det skjer på Fornebu med nydelig utsikt til Nesodden. Her planlegger de for øvrig å bygge ca. 10.000 boliger, så det er mulig vår utsikt over hit blir litt endret i de kommende årene.

 

Her har vi møtt den nye eldreministeren Åse Michaelsen. Hun skulle legge frem tanker om den kommende eldrereformen - Leve hele livet. Det var dessverre ganske skuffende. Åse er en hyggelig dame, men en times foredrag om hva andre kommuner gjør godt, er ikke det kommunesektoren trenger mest. Det meste av det som var ment som inspirasjon, var også ting de fleste allerede gjør. Vi får følge prosessen frem til sommeren og se om det kommer noe mer innhold som kan være bra for kommunene og eldreomsorgen. Det hadde vært velkomment.

Det er også dette møtet som bestemmer hva KS i Akershus skal mene om tariffoppgjøret.

Kommunalbankens årskonferanse

Jeg har også deltatt på Kommunalbankens årskonferanse hvor vi fikk presentert noen utsikter for kommunene. Det skal i følge kommunalministeren bli trangere og vi fikk beskjed om å være omstillingsdyktige og mer effektive.

 

Bedriftsbesøk 

Uken startet med et kjempespennende besøk på Falck Nutec på Svestad. En veldig spennende bedrift som har vært gjennom en utfordrende periode med redusert etterspørsel i offshore. De gode nyhetene er at den samme dagen vi var der, signerte de en ny leieavtale med Aspelin Ramm, som sikrer at de kan være i bygget i mange år fremover. Jeg håper også på at løftet om at jeg en dag skal få være med på et simulert helikopterkræsj blir til virkelighet.

 

På besøk hos Falck Nutec - Klikk for stort bildePå besøk hos Falck Nutec

 

Vi håper på mye sol og is!

Vi har også hatt formannskapsmøte hvor vi har fått presentert spennende tanker for Tangen sentrum. Der besluttet vi også at det skal legges ut forespørsel om noen ønsker å drive kiosk, eller utsalg på strendene våre i sommer.

 

Skolebesøk

Det ble også tid til skolebesøk på Myklerud og Bakkeløkka. To relativt nye rektorer med spennende tanker om hvordan man jobber sammen på skolen og sammen med lokalsamfunnet for å skape gode resultater for elevene. Lover godt for Fagerstrand som er et av Nesoddens viktigste utviklingsområder.

 

Skolebesøk på Bakkeløkka ungdomsskole - Klikk for stort bildeSkolebesøk på Bakkeløkka ungdomsskole

 

Uken avsluttes med vielse

Uken skal avsluttes med nok en vielse på Nesoddtangen gård.

Neste uke er det vinterferie og det ser litt roligere ut i kalenderen, men det gir jo også muligheter til jobbe med ting som har blitt hengende. Sikkert en kjent følelse for flere. Jeg skal også bruke litt tid på å se nærmere på planene og mulighetsstudiene for utviklingen av Nesodden. Det er det mulig for andre interesserte å gjøre også.

 

God ferie til dere som skal ha det!

 

hilsen Truls Wickholm
ordfører