Gerhardsen, Holmenkollen og boliger - fredagshilsen fra ordføreren

Klikk for stort bildeNesodden, sett fra Holmenkollen Truls Wickholm Denne uken har jeg hatt gleden av å være på samling med alle ordførerne i Viken. Jeg har ikke vært så entusiastisk for det nye gigantfylket, men det har gitt meg muligheten til å møte flere ordførere, og høre hvordan de jobber og hva de jobber med.

 

Mange kommuner har lignende utfordringer som Nesodden. Vi lurer på hvordan vi skal utvikle kommunen for å møte fremtiden best mulig. Det er ofte ønsker hos befolkningen om større og bredere tilbud av tjenester og aktiviteter, men det kan også være motstand når de konkrete løsningene skal på plass. Kanskje syns man de ligger på feil sted, er for høye, eller man hadde sett for seg noe helt annet.

 

Mange kommuner møter også de samme tilbakemeldingene fra innbyggerne. Det er en stor, taus majoritet som stort sett er fornøyd med utviklingen, og som er villig til å akseptere at ting ikke stemmer hundre prosent overens med det bildet vi selv har hatt i hodet. Utfordringen som politiker er hvordan man balanserer disse hensynene. Ofte kan stemmer som taler i mot en sak, være de som høres best. Vi må huske å lytte til alle.

 

Møtet mellom ordførerne i Viken var i møterom Gerhardsen på Voksenåsen. Det imponerer meg hvordan vi i Norge fikk til å bygge samfunnet etter krigen. Ofte høres det ut som en historie som bare måtte bli sånn, jeg tror ikke det var så enkelt. Det har ikke bare vært enkelt på Nesodden heller. Mange ville ikke ha nytt kommunehus, men i dag er Tangenten kommunes mest populære møteplass. Jeg tror vi trenger mer av det, og vi trenger en samtale om hva som er mulig å få til sammen.

 

Nesodden er bare et steinkast unna Oslo. Det påvirker oss. I fjor hadde vi de raskest voksende boligprisene i landet. Presset på å bo her er stort. Vi kommer til å bli flere, og vi kommer til å bli møtt med nye krav. Fornyelsen av Tangen senter for noen år tilbake har gjort at nesoddinger bruker lokalsenteret sitt mer. Det er bra. Det gir arbeidsplasser og inntekter, og det skaper et sted der mange møtes.

 

Vi må tenke sammen om hvordan vi går fremover. Som ordfører har jeg tenkt til å bruke mye tid på denne samtalen i året som kommer. Når jeg sto på Holmenkollen og så hjem til Nesodden så jeg en stor, grønn halvøy. Det skal vi ta vare på, og vi skal ta vare på, og legge rammene for, at menneskene der kan leve godt. Sammen skaper vi det gode livet.

 

Truls Wickholm
Ordfører