Frokost og lekeland

Klikk for stort bilde

 

I likhet med resten av Akershus og Oslo er det planleggingsdag i barnehage og skole i dag. Det er helt nødvendig for å kunne gi et kvalitativt og godt tilbud. Samtidig er det viktig å ha en felles møteplass for ansatte. Vi er nok mange som sliter litt med å få disse dagene til å gå opp, kanskje kunne det vært organisert annerledes, men at de avholdes og gjennomføres er veldig bra. Det er det ingen tvil om.

 

Klikk for stort bildeEtter et kort møte på Nesodden Vgs hvor de hadde lånekontor til mine to små medarbeidere, har jeg nå flyttet kontoret til Leos lekeland. Det er ganske morsomme greier. Her kan barn leke sammen med foreldre, men også alene. Da får jeg litt tid til å svare på noen mail, og i tillegg skrive fredagshilsen. Hadde vi hatt noe lignende på Nesodden ville jeg garantert vært en hyppig bruker. Kanskje særlig i helgene.

 

Jeg er full av beundring for folk som drar i gang og starter opp nye ting. Astrid Aase er damen bak Gangstad gård. De har fått til fantastiske ting på Inderøy. En halvøy med en omvei som skaper turisme og næring i samarbeid mellom virksomhet og kommune, men hennes klare beskjed er at man ikke kan sitte å vente på at ting skal skje. Man er derimot nødt til å gå i gang og skape noe selv. Så kanskje hjelper det ikke å bare håpe på et lekeland.

 

Inderøy legger til rette for at ting kan skje. Det å skape suksessen «den gylne omvei» har tatt tid. Nå etter tjue år er det noe «alle» vil kopiere. Utfordringen er å skape noe selv, basert på evne og fortrinn. Denne diskusjonen må vi ta fremover. Samtidig tror jeg at den nye kommuneplanen også vil legge til rette for at det kan skapes mer næring. Satsing på ny ungdomsskole med idrettshall, samt skikkelig basseng med hotell, i kombinasjon med et nytt sykehjem på Nesoddtunet kan også være med å utløse mer aktivitet og nye samspill.

 

Jeg vet ikke hva dere skal i helgen, men jeg kan anbefale frokostseminar om anbudskonkurranser, der det garantert blir mange gode diskusjoner, og gjerne en tur på lekeland også. Mulig noen finner inspirasjon til nye prosjekter. Håper uansett alle får en flott helg!

Truls