Fredagshilsen fra ordføreren

  Klikk for stort bilde

Håper ikke mange fikk ødelagt pipene sine i natt...? For ifølge gammel norsk tradisjon skulle det meste av bakst være klart, og julebrygget være igang, innen Lucia, eller Lussinatt. Hvis ikke kunne Lussi komme og gjøre ugagn. I kommunestyret er vi heldigvis i rute, og klare med et budsjettet og en økonomiplan.

 

Det startes nå mange viktige prosesser for det neste året. Jeg gleder meg til å se hvordan Tangen-området kan se ut i fremtiden, og jeg håper mange har lyst til å medvirke til dette arbeidet. Vi planlegger en konferanse for å legge videre strategi for nesoddskolen, når nåværende strategi går ut i 2021. Her kan det skje mye spennende, kanskje bør vi se mer av det som foregår i og i tilknytting til skolen under ett? Vi vil også kalle inn til et storstilt møte for å mobilisere alle som jobber med ungdom på Nesodden, slik at vi kan ta bedre grep om utfordringene vi opplever.

 

I en situasjon der kommuner rundt oss må kutte i budsjettet finner vi rom for å gjøre mer. Vi gir trygghet til virksomhetene til å fortsette driften og vi tar høyde for forventet lønns- og prisstigning. Det høres kanskje ut som en selvfølge, men det har det ikke alltid vært. Nesodden styrker også barnevernet med 1 million kroner. Vi må ta skikkelig vare på de svakeste i samfunnet. En ødelagt barndom kan ha konsekvenser for et helt liv, og kanskje også i flere generasjoner.

 

I dag har nok mange startet dagen med lussekatter og barnesang. I Tangenten fikk vi  besøk av barn fra Kongleveien barnehage som gikk i Luciatog og sang flott for en fullsatt kafé. Etterpå delte eiendomsmegler Krogsveeen ut pengene fra salget av pepperkakelandsbyen. Salgssummen endte på over 40.000 kroner, som går til Kiwanis sitt arbeid for barn på Nesodden med hjelp til treningsavgift, kulturaktiviteter og mye mer.

 

Neste onsdag avholdes siste kommunestyremøte for i år, så det er ikke helt "god jul" ennå, men jeg vil ønske alle en riktig god helg!