Første bryllupsfredag gjennomført!

Katarzyna Szlyk og Patrick Sven Ole Johan Verde giftet seg på Nesoddtangen gård i dag 19. januar som de første på Nesodden.  - Klikk for stort bildeKatarzyna Szlyk og Patrick Sven Ole Johan Verde giftet seg på Nesoddtangen gård i dag 19. januar som de første på Nesodden.Vi gratulerer til Katarzyna og Patrick med å være det historiske paret her på Nesodden. Det ble en veldig flott og intim vielse på Nesoddtangen gård.

Mange nære venner og en kjærlighet som var til å ta og føle på gjorde det til flott seremoni som vi fra kommunen var glad for å kunne legge til rette for og være en del av.


Forrige uke ble avsluttet på Fagerstrand. Der møtte vi mange bedrifter. Ofte hører vi at det er vanskelig å drive næring på Nesodden,  men mitt inntrykk er at det skjer mer enn vi tror og det er også mange med enda større ambisjoner for seg selv og området. Og til tross for oppslag i Amta om at man bare kan vaske bilen sin et sted på Nesodden (Cirkle-K) fikk vi avslørt at det også er mulig på dekksenteret i Torneveien. Det er helt klart at den personen Nesodden kommune snart vil søke etter som næringsrådgiver kan få mye å gjøre. Den stillingen vil gjøre oss i stand til å kunne være aktive i næringsutviklingen på en annen måte en vi er i dag.


Denne uken har ordfører og rådmann også besøkt vitenparken på Ås. Et veldig spennende besøk som kan gi mulighet for samarbeid på flere områder i kommunen. Vitenparken kan tilby sommerskole og et nært samarbeid med skolene på mange områder innenfor realfag. Det blir spennende å snakke mer om det. McKinsey kom for litt siden med en rapport om at vi som samfunn har for liten kompetanse på realfag. Da blir spørsmålet hvordan vi klarer å motivere barn og ungdom til at dette er noe å satse på. NTNU fikk i sin tid en helt annen søkergruppe når de gikk vekk fra å markedsføre ingeniørstudiet som den beste måten å tjene penger i oljenæringen og over til å snakke om at det var her man kunne lære hvordan verden og klimaet kunne reddes. Kanskje kan vi skape en større interesse og få flere til å skjønne denne sammenhengen enda tidligere i livet?
 

På det mer håndfaste planet har uka vært preget av snø. Brøytemannskapene har stått på dag og natt. Noe trøbbel har det vært, men de som har stått på for å, rydde skal ha stor takk. Nå er helgen kommet og tiden er inne for å nyte snøen om man ikke har rukket det enda. Vi har fått den vinteren som sikkert mange husker fra de var barn. Det er rett og slett god stemning om man liker ski og vinter nå. Nesodden kommune har kjørt opp løyper i marka og vi håper flest mulig får tid til å benytte seg av det.


Ønsker alle en god skihelg!

Hilsen Truls Wickholm
ordfører

 

Fagerstrand befaring - Klikk for stort bilde

Fredag 12. januar var ordfører og rådmann på møter og omvisninger med relevante aktører på Fagerstrand. Her er noen av de som de hadde møte med på toppen av en oljetank på det store Circle K-området. De ser på utsikten som mange boliger i fremtiden vil kunne få. Det diskuteres 800 boliger med barnehage, seniorboliger, næringsdrift og nye veier. På bildet fra venstre: kommunalsjef Anne Dybevold for kommunalsjef plan, teknikk og miljø, ordfører Truls Wickholm, arkitekt Tanja Lie fra Lie-Øien-arkitekter, rådmann Wenche Folberg, fagsjef Martin Lindqvist i Kultur, næring, idrett og friluftsliv, Fagerstranderen Ståle Smith fra Fagerstrand vel og Circle K og Richard Zeiner-Gundersen fra Circle K.
Fagerstrand befaring - Klikk for stort bilde

Besøk på Vitenparken i Ås:


Vitenparken Ås - Klikk for stort bilde