Familie og forpliktelser

Klikk for stort bilde

 

Når mandag kom var det nesten godt. I et svakt øyeblikk før jul i fjor fant jeg ut at gaven til resten av søsknene pluss mamma og pappa var at de skulle få gå på teater mens jeg passet alle barna. Det fremsto ganske greit, men det viser seg at seks barn er litt mer krevende enn to, også når de selv mener de er ganske stille. Kombinert med TV-aksjon, innkjøp av vintersko, rensing av gresskar til Halloween, vennetur for datteren og bursdagsselskap for sønnen ble det en hel del ting som skulle gå opp. Heldigvis har jeg en ex som tilbød seg å hjelpe til, men alt i alt ganske godt det ble mandag. Vet ikke om alle foreldre føler det sånn, men det kan være godt å komme på jobb og bare snakke litt med voksne.

 

 

Onsdag hadde vi kommunestyre. Der gikk mesteparten av tiden til foredrag fra Jan Fridtjof Bernt. Av noen kalt Mr. Kommuneloven. Han hjalp oss å tenke mer rundt noe vi har jobbet med lenge. Hvordan skiller vi mellom politikk og administrasjon på en sånn måte som gjør at alle føler at de er med å bidra samtidig som vi drar kommunen i samme retning. Kommuner der politikere og administrasjon sloss, får ofte gjort lite eller ingenting. Det er viktig at vi har respekt for hverandres roller og at vi alle tar ansvar for å holde oss innenfor de rammene vi har gitt. Noe ganger møter jeg folk som mener vi bare kan bestemme, vi er tross alt kommunestyret. Noe av det vi lærte er at dersom kommunestyret gjør ulovlige vedtak kan vi ende opp med at alt som springer ut fra det vedtaket blir ulovlig også.

 

 

Vi har også startet på intervjuene for ny kommunikasjonsansvarlig. Mye flinke folk har søkt, og vi hadde spennende runde med intervjuer på torsdag. Det skal bli veldig fint å få på plass en person som kan jobbe helhetlig med kommunenes kommunikasjon. Internt og eksternt.

 

Klikk for stort bilde

 

Tre vielser hadde vi på fredag, og vi har også valgt ny leder av Follorådet. Det ble ordfører fra Ås. Ola Nordal. Det var ingen grunn for meg til å drive noen valgkamp på egne eller Nesoddens vegne, dette går vist på rundgang. Så neste møte blir ikke i Vestby hos Tom Anders Ludvigsen. Det blir i Ås hos Ola. Det er ganske nyttig med disse møtene som vi har en gang i måneden for å diskutere utviklingen i vår region. Det er også ganske lærerikt å høre hva andre kommuner gjør og hvordan de løser lignende utfordringer som vi har.

 

 

 

Håper alle på Nesodden hadde en god helg! 

Truls