Eplehager, vafler og utbygging.

Klikk for stort bildeNei. Dette er ikke et innlegg om å bygge ut i eplehager, men vi har derimot vedtatt i formannskapet at Eplehagen barnehage på Fjellstrand skal bygges. Endelig vedtak i saken skal gjøres i kommunestyret neste uke.

 

Nesodden har bygget to midlertidige barnehager de siste 10 årene. Sånn kan vi ikke fortsette. Det er ingen tvil om at Fjellstrand trenger en skikkelig barnehage, i tillegg trenger skolen mer plass, noe den får når barnehagen flytter ut. Sånn kan vi ikke fortsette. Vi må sørge for at vi bygger for fremtiden. 

 

 

 

 

Byplanlegger Michael J. Fuller-Gee har jobbet med å levendegjøre mange Norske byområder. Torsdag holdt han et foredrag for Follo-møtet (alle formannskapene i Follo). Han har særlig jobbet med å utvikle sentrum i Arendal fra en rutebilstasjon med bussparkering, og brygge med bilparkering, til en levende by som trekker innbyggere, turister, festivaler og andre arrangementer til sentrum. Han peker på viktigheten av å flytte mange fellesbygg som skole, barnehage og bibliotek inn til sentrum sammen med kafeer og butikker. Han fortalte engasjert om hvordan det å lage lekeområder, og møteplasser i stedet for parkeringsplasser kan være med på å gi liv til sentrum, også i mindre bygder. 

En skikkelig moderne barnehage i hjertet av Fjellstrand følger godt opp denne tenkningen. Planen for det nye bygget har også synliggjort forskjellen på det å bygge klimabygg og Tek-17 bygg (vanlig standard). Selv om det er en større investering gir det en besparelse på 500.000 i året. Dermed spares forskjellen inn på 20 år. Barnehagen skal stå lengre enn det. 

 

Det snakkes en del om at kostnadene for dette bygget har doblet seg. Det opprinnelige kostnadsoverslaget var beregnet for en fire avdelings barnehage. Det som nå bygges er seks avdelinger. Bygget skal også stå på en fjelltomt, hvor det også skal graves ned en høyspentledning. At høyspentledningen må fjernes tror jeg alle kan være enige i. 

 

Det er åpenbart rom for at vi i kommunen kan bli flinkere til å informere, men det er også lov å spørre dersom det er usikkerhet rundt ting. Den siste tiden har det vært usikkerhet rundt kommunens kostnader til Multisportanlegget på Berger, og om det er riktig regnet ut. Noen kjenner noen som kjenner noen som kan dette med pumper og vann veldig mye bedre enn kommunen. Det er mulig, men det er helt sikkert at de ikke sitter på de samme faktaene som de som har dette som en jobb. For de som er interessert kan jeg anbefale presentasjonen gitt ca. 20 min ut i denne ukes formannskap som ligger ute på KommuneTV.


Bedre informasjon kunne vi også gitt om kafeen på Nesoddtunet. Der har vi som mål at lukten av vafler skal sive ut i lokalet på ettermiddager og i helgene. Dette vil kunne gi et bedre tilbud enn dagens åpningstid fra 10:00 til 14:00 på hverdager. Kafeen har stort sett vært brukt av ansatte. Vi ønsker å invitere frivilligheten inn. Dette muliggjør en løsning der frivillige kan tjene penger til egen aktivitet, samtidig som vi får flere nye ansikter inn på Tunet. Dette kan være et positivt innslag for de eldre.


Om noen får akutt behov for vaffel i helga går det også an å stikke innom for å se 400 barn fra Oslo og Akershus spille innebandy på Bakkeløkka i helga. Dette er antagelig det største arrangementet som går av stabelen på Nesodden denne helga. Hvis ikke vafler er din greie kan jeg anbefale syrisk lunsj på Hellviktangen, lørdag.
Ønsker alle en riktig god helg!
 

Ønsker alle en riktig god helg!

Truls