Entreprenørskap og planer

Denne uken startet med en flott markering av at Nesodden ble sertifisert som en trafikksikker kommune. Det er det mange i kommunen som har jobbet hardt med over flere år.

Mottar godkjenning som Trafikksikker kommune - Klikk for stort bildeMottar godkjenning som Trafikksikker kommune

Allikevel så det ut til at mange ikke likte dette, fordi alt ikke er helt perfekt på Nesodden. Trygg Trafikk, som deler ut sertifiseringen, er godt vant med det. De ga faktisk klar beskjed om at det kom til å skje. Trygg trafikk har vært opptatt av denne måten å jobbe på. Den bevisstgjør oss på hva vi selv kan gjøre og hvordan vi selv kan tenke for å unngå ulykker, også utover det å bygge sårt tiltrengte gang- og sykkelveier.
Hva kan vi gjøre her og nå med det vi har?
Det var innenfor disse rammene at vi fikk sertifiseringen. Den betyr at Nesodden kommune med alle sine ansatte har gode planer for handling og bevisstgjøring av oss selv og ovenfor innbyggerne. Det virker i de kommunen som jobber på denne måten.
La oss være stolte av det vi klarer, det kan faktisk utgjøre en forskjell.

 

Uka som gikk, bød også på tre spennende presentasjoner.
En mulighetsstudie for Nesoddtangen gård og områdene rundt. Den viste oss hvordan vi kan ta vare på gården og naturen, samtidig som vi kan legge til rette for mer aktivitet i området. Både med bolig, friluftsliv og kultur. Ikke minst viste den helt klart hvor meningsløst det er at vi ikke kan gå den korteste veien fra båten og over til gården. Det må vi ta tak i.

 

Det er også en utbygger som har planer for en øko-landsby på Skoklefall, og det finnes visjonære planer for hvordan Nesoddens renovasjon kan bruke sitt avfall til oppvarming og energi til et nytt boligfelt.
Det var også nytenkende planer om egen el-bil pool for sameiet.
Det blir sikkert utfordrende men også gøy å diskutere disse og andre planer fremover.

 

På torsdag tilbrakte jeg dagen som dommer på Follomesterskapet i ungdomsbedrifter. Nesoddens ungdomsbedrifter hadde valgt å ikke melde seg på i år, men de fleste andre videregående skoler i Follo deltok. Vanvittig fin opplevelse med mye ungdommer som hadde stor skapertrang og forretningssans. Spray mot elektrisk hår, nye typer lokk mot matavfall og vesker sydd sammen med eldre for å gi gleden av samvær og inntekter til bedriften, var noen av høydepunktene.

 

På torsdag ettermiddag fikk jeg gleden av å dele ut Kystlotteriets lokale premie for rydding av marint søppel langs Nesoddens kystlinje. Det var fem barn i alderen 6 til 12 år som vant den lokale prisen for rydding av søppel i 2017. De er et godt forbilde for oss alle for vi er avhengig av den frivillige innsatsen på dette området. Mange sjøfugl og et ukjent antall fisk dør hvert år på grunn av menneskeskapt avfall.

 

Neste uke reiser formannskapet på seminar for å diskutere hvordan vi arbeider best sammen politisk. Vi skal også snakke om kommuneplanens samfunnsdel og arealdel. (skrevet om tidligere). Vi fikk i forrige uke gode råd om styrken i å stå sammen på tvers av de politiske partiene, om vi ønsker å få til en utvikling som er forutsigbar over tid i kommunen. Det blir spennende arbeid.

 

Ønsker alle en fin helg!

hilsen Truls Wickholm
ordfører

 

Bilder fra hendelser denne uken
 
Noen av vinnerne av kystlotteriet 2017.j - Klikk for stort bildeOrdfører deler ut lokal premie for Kystlotteriet
 
Ad hoc møte om Nesoddtangen gård 23. 01.18 - Klikk for stort bildeAd hoc møte om Nesoddtangen gård 23. 01.18
 
Studerer mulighetene av Nesoddtangen gård - Klikk for stort bildeStuderer mulighetene for Nesoddtangen gård og området rundt.