Informasjon om korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune.
 

Gå til temaside om koronavirus

Engasjement for både kultur og søppel

Ordfører Fagerstrand (2).jpg - Klikk for stort bildeNye tider for søppelhåndtering

Forrige uke hadde ordførerne i Follo møte med FolloRen - de som står for søppeltømmingen på Nesodden. Det viser seg at det å være en flink medborger, å ta ansvar for egen søppel og sortering kan bli enklere i en ikke altfor fjern fremtid. Nye søppelanlegg vil ha teknologi som sorterer søppel bedre enn det vi klarer selv. Faktisk kan de nå også sortere ut matavfallet, og fordi vi er færre med egen bil eller stor henger, ser også FolloRen for seg at de vil måtte tilpasse seg. Det kan bety bestilling av søppelhenting i egen App, faste dager for innsamling av større objekter lokalt, og at man kan slippe å finne en egen løsning for hva man gjør med hageavfall. Det er gøy å møte folk som har et så genuint engasjert for søppel som de har i FolloRen.

Nye åpningstider i barnehagene

Kommunestyret var i motsetning til forrige måned ferdig i rimelig tid. Nettopp dette med tid var også det som brakte mest diskusjon. Fra høsten skal nemlig de kommunale barnehagene være åpne fra 07:00–17:00. Dette har vært et uttrykt ønske fra flere FAU-er, men også noen foreldre har vært skeptiske. Dette skapte debatt om hvem som skal komme til ordet i kommunestyrets møter. I rollen som ordfører er jeg opptatt av at alle skal kunne komme til ordet, men til riktig tid. Dersom noen foreldre skulle fått uttale seg imot endringen, hvor var da stemmene til de som var for? Dette er også noe av grunnen til at demokratiet vårt er representativt. Vi velger ulike representanter i den hensikt at de fleste synspunkter skal kunne bli prøvd mot hverandre. For øvrig bør ordningen med at innbyggere stiller spørsmål til kommunestyret gjerne brukes mer. Dette kan være en fin ordning for å ta opp ting man er opptatt av i kommunen.
 

Spennende tanker fra kulturfeltet

På utsiden av kommunestyresalen var det Nesodden kulturråd som satte dagsorden for uka. Det var et godt besøkt folkemøte i bygget til Nesodden kunstforening, Vanntårnet. Vi fikk blant annet høre innlegg fra Flyt dansestudio om gleden av å skape sin egen arbeidsplass, samtidig som de hadde kunne utvikle seg på det kunstneriske. Ingeborg Christoffersen sto for den faktiske kulturen med Quelda Quartet Trio. Det er spennende å se hva slags kraft som kan utløses ved at ulike retninger i kulturen kan samle seg om felles mål i et kulturråd. Kanskje vi politikere vil oppleve sterkere press fra den sektoren i kommende år? Det var i hvert fall mange spennende tanker om hva som skal til for å lykkes på kulturfeltet som ble trukket frem.
 

KS-toppmøte, Signalen-Nesoddtangen gård, skiløyper og kirkebesøk

Uka som gikk var selvfølgelig også preget av de store hendelsene nasjonalt. Mandag og tirsdag var jeg på konferanser i Oslo i forbindelse med KS sitt kommunalpolitiske toppmøte. Det var mye snakk om hva som kom til å skje med regjeringen. Nå har vi svaret og norsk politikk kan konsentrere seg om det som er viktig. Jobbe for at løsninger og tjenester skal bli bedre for alle oss som bor her. Det er ganske lett å svare bekreftende på at jeg ikke savner en tilværelse på Stortinget i sånne uker.
 

Nå er det påske for mange, men etter aktiviteten på kommunehuset å dømme er det ikke alle som har dratt til fjells. Rapportene fra skisporet sier også at det fortsatt er mulig å komme seg ut på en skitur her på Nesodden.
 

Over påske skal vi igjen ha et møte i komiteen som har i oppgave å se på hva vi kan få til på området fra Signalen og opp forbi Nesoddetangen gård. Det blir en viktig jobb å snakke om hvilke prosesser vi kan legge opp til slik at flest mulig får sagt noe om hvordan vi kan bruke det området vi i felleskap har der nede. Inntil da ønsker jeg alle sammen en god påske, enten man feirer med det rikholdige programmet til Nesoddens kirker eller man har helt andre planer.


hilsen Truls Wickholm
ordfører

truls.wickholm@nesodden.kommune.no


Noen bilder fra folkemøte og årsmøte i Nesodden kulturråd 21. mars:

Nesodden kulturråd Folkemøte, Årsmøte og Etterfest 21.02.20180322 (1) årsmøtet.jpg - Klikk for stort bildeNoen ord fra ordfører.Nesodden kulturråd Folkemøte, Årsmøte og Etterfest 21.02.20180322 (1) årsmøtet.jpg - Klikk for stort bildeLeder Linn Ulvin i Nesodden kulturråd og ordfører Truls Wickholm.Nesodden kulturråd Folkemøte, Årsmøte og Etterfest 21.02.20180322 (1) årsmøtet.jpg - Klikk for stort bildeNesodden jazzklubb arrangerer mange konserter på Nesodden og alle artistene får betalt. Jazzklubben ved Andreas Haddeland fortalte om erfaringene.Nesodden kulturråd Folkemøte, Årsmøte og Etterfest 21.02.20180322 (1) årsmøtet.jpg - Klikk for stort bildeKonferansierene Linn Ulvin og Jørn Erik Alkanger Marius Morstøl Jenssen


Tidligere brev fra ordføreren kan du lese her