Informasjon om korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune.
 

Gå til temaside om koronavirus

Endelig kom våren!

Jeg har tidligere gitt uttrykk for at jeg er en av de som har satt pris på en skikkelig vinter. Det har vært litt delte meninger om det. Alle er ikke like glade i snø. Jeg liker snø veldig godt, men nå var det deilig å kjenne smaken av sommer.

Ordfører Truls Wickholm - på de gamle oljetankene på Fagerstrand - Klikk for stort bilde

Signalen

Mange fikk sikkert også lyst til å sette seg ut med noe godt å drikke. Mange har nok tenkt at det hadde vært deilig å gjøre på Signalen. Det har jeg og. Alle skulle nok ønske at det var på plass, men de gode nyhetene er at første delen med mat, drikke og uteservering kan være på plass i midten av juni. Nå er også oppussingen av klokketårnet i full gang. Hvis bare værgudene er med i sommer, kommer vi til å få en veldig flott sommer med mye aktivitet på brygga.

Esso-tomta

Mer aktivitet var også et tema når vi møtte senterledelsen på Tangen senter denne uka. De er snart klare for å utvide senteret på Esso-tomta. Det vil skape mer aktivitet i seg selv, men vi snakket også om hvordan vi legger til rette for at det kan skje mer på torvet mellom senteret og Tangenten. Kommunen og senteret eier denne plassen sammen og den er en av våre viktigste felles møterom. Jeg håper vi kan samarbeide mer og med flere, for å gjøre det til et mer levende sted.

Kommuneplanen

Neste uke skulle kommuneplanenes areal og samfunnsdel vært lagt frem. Arealdelen er en uke forsinket, men jeg håper samfunnsdelen blir godt mottatt i formannskapet. Ikke minst at folk har lyst å lese den og komme med tilbakemeldinger når den skal ut på høring. Jeg var innom seniorgruppa i mitt eget parti denne uka for å snakke litt om temaet der, så hvis det kan være en indikasjon på om det blir engasjement rundt saken, tror jeg vi skal forberede oss på mange gode diskusjoner. Jeg kommer også gjerne innom andre foreninger, lag eller partier for å diskutere små og store saker - om det er ønske om det - og vi får det til å passe.

Mye lokalt til helga

Til helga er det mye som skjer på Nesodden. Jeg har notert meg at det er låvesalg, sølvjakt og kunstutstilling, for å nevne noe. Når det gjøres undersøkelser på hva vi savner på Nesodden, er det ofte et tilbud av hendelser som etterspørres. Vi har ikke alt. Selv var jeg i Oslo og så filmen Black Panther denne uken. Den var litt lang, men kan ellers anbefales sterkt. Ikke minst fordi den har blitt et kulturfenomen i USA på grunn av sine mange referanser til afroamerikansk kultur og at nesten alle skuespillerne har denne bakgrunnen. Uansett. Det er viktig at vi også bruker det tilbudet vi har. Gjør vi det blir det også mer av det. Folk tør å satse på det de ser går bra, og er populært.

Håper alle får en fantastisk helg i vårsola!

Truls Wickholm
ordfører
truls.wickholm@nesoddenn.kommune.no
 

Signalen klokketårn - Klikk for stort bilde Liv Jessen Foto 11. april: Nesodden historielag har i ti år jobbet for å få til en rehabilitering av klokketårnet på Signalen til sveitserstil. Nå er arbeidene i gang. Les mer om klokketårnet på Signalen på Norsk fyrhistorisk forenings nettsider: "Nesodden tåkeklokke tilbakeføres"