Informasjon om korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune.
 

Gå til temaside om koronavirus

En smak av sommer!

Jeg må bare være så ærlig å si at det var utrolig deilig å komme på besøk til sommer på Den franske rivieraen. Det har samtidig vært fantastisk å få en slik vinter vi har hatt hjemme. Spesielt gøy har det vært å se hvordan barn har kost seg med snø i alle mulige situasjoner. Skigruppa hold blant annet en vellykket premieutdeling på onsdag. Det var mye glede og stolthet å spore i den billedserien Amta la ut på nett, og på de bildene som tikket inn på telefonen min der den befant seg, langt unna et eneste snøfnugg.

Truls Wickholm i Cannes - januar 2018 - Klikk for stort bilde

De som imidlertid ikke befant seg så langt unna var norske eiendomsutviklere, arkitekter, rådgivningsfirma og finansinstitusjoner. Masse folk som på ulike måter var opptatt av å snakke om hvordan vi utvikler fremtidens gode bomiljøer. Folk vil bo i boliger med høy kvalitet i områder som har noe flott å by på.
 

Oslo har vunnet rollen som Europeisk grønn hovedstad, EGCA. I talen som byrådslederen i Oslo holdt på konferansen utfordret han oss, Oslos omland, til hva dette kunne bety for oss. Byene som har hatt denne tittelen før har opplevd stor oppmerksomhet i media og med besøk fra andre byer og tettsteder som vil lære mer. Da må vi stille oss spørsmålet om hva Nesodden kan bidra med inn av interessante ting. Åpenbart bidrar vi til lave utslipp i Oslo ved at de fleste som jobber i Oslo reiser kollektivt, og at vi er den beste kollektivkommunen i Akershus, men er det mer vi har å by på? Hva er eller skal være vårt bidrag til en grønn hovedstadsregion?
 

Follorådet (alle ordførerne i Follo) som reiste sammen ned, har avtalt å følge opp ved at vi møter sekretariatet for planleggingen av programmet når Oslo og regionen skal vise seg frem i 2019. Det er verdens nasjoner som har undertegnet Paris-avtalen, men det er byregionene som i stor grad må ta ansvar for hvordan vi skal oppnå den. Det er her menneskene bor og dermed mye av utslippene.
 

Det er merkelig at man må reise til Cannes for å møte Norge, men det var virkelig det vi fikk gjort. Tre dager hvor folk har reist ned for å møte andre gir helt andre muligheter. Vi satt igjen med et inntrykk av at OBOS og andre større utviklere nå begynner å få øynene opp for at Follo er et interessant sted med mye som vil skje. Som følge av den gigantiske utbyggingen av Follobanen vil Ski, Ås og Vestby bli store stasjonsbyer i årene som kommer. Hvis Vestby bygger sine planlagte boliger vil kommunen doble innbyggertallet sitt fra rundt 14.000 til rett under 30.000. Dette vil også kreve noe av hvordan vi tenker her på Nesodden.
 

Fagerstrand vil være omtrent like nærme disse store tettstedene som Tangenåsen er Oslo i dag, og presset på Nesodden og Frogn som attraktive steder å bo ,blir nok ikke mindre ettersom alle stedene rundt oss fortsetter å vokse i rekordfart. Dette blir spennende å jobbe med fremover.
 

Neste uke er det kommunestyre og årsmøte i Nesodden kulturråd. Kommunestyret er alltid spennende, men jeg gleder meg særlig til å komme til årsmøtet i Kulturrådet for å snakke om planer og visjoner for kulturfeltet fremover. Det er også litt ekstra spennende at møtet skal være i Vanntårnet og at Annas Hybel står for servering. Skikkelig godt og praktisk eksempel på hvordan ting blir bedre når vi får et godt samspill med næringsliv, frivillighet og kommunen.
 

 

God helg!

Truls
 

truls.wickholm@nesodden.kommune.no


Folloordførere i Cannes - Klikk for stort bildeCannes - Osloregionens stand - Klikk for stort bildeCannes - Osloregionens standByrådsleder Raymond Johansen i Oslo kommune - Klikk for stort bildeByrådsleder Raymond Johansen i Oslo kommune