Informasjon om korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune.
 

Gå til informasjon om koronavirus

Drømme-tørke og drømmer om å forstå hverandre!

Klikk for stort bildeDet å skrive leserinnlegg kan ofte være en sport i å tolke hverandre i verste mening. Det kan sikkert være gøy når man skriver det, men jeg lurer på om det egentlig fører til noe bra, også når jeg har deltatt selv. Etter sommeren har jeg opplevd at folk snakker sammen med store smil om hvor deilig sommer det har vært. Jeg prøvde å skildre den følelsen i dette fredagsbrevet. Det skulle jeg kanskje ikke gjort. Jeg har i hvert fall pådratt meg et leserbrev i Amta som var svært kritisk til det. Det hadde vært tørke på Nesodden og i landet og jeg burde ikke gledet meg over fint vær. Noen er kanskje bygget sånn, jeg mener vi må ha evne til å glede oss over gode opplevelser samtidig som vi tar utfordringer og problemer på alvor.

 

Tørke skapte store utfordringer i Nesodden kommune, og resten av landet. Kommunen var tidlig ute med å mane til restriktiv bruk av vann. På målingene av vannforbruket var det vanskelig å se effekt av dette, selv om jeg vet det er mange med døde plener og blomster. Ingen håper på en slik tørke neste år. Men om det blir det må vi være bedre forberedt. Heldigvis har vi sikret en god forbindelse til Bærum som er klare for et tettere samarbeid om dette fremover.

 

Tørke og vannmangel er ting vi kan måtte bli mer vant til om klimaendringen slår til for fullt. Vi har alle et ansvar for å bidra til å få ned utslippene. Selv har jeg kjøpt meg el-bil for et år siden. Den er den enste bilen jeg har og har en rekkevidde på ca tjue mil, så den er ikke alltid helt ideell, men den er helt super til det meste. Jeg kom meg til og med til Arendalsuka forrige uke. Det er litt for langt, men med en fin kaffepause så går det veldig fint.

 

Arendalsuka er en spennende møteplass. Litt mye folk, men store muligheter til å oppdatere seg på mange temaer. Kollektivtrafikk, kommuneøkonomi, digitalisering, og mye mer. Selv var jeg med i en spennende debatt om hvordan vi skaper bedre kollektivtrafikk for folk med bruk av digitale hjelpemidler. I dag vet vi mye om reisene folk tar, men ikke alltid hvorfor de ble foretatt. Mye er jobb, men var man innom barnehage først, brukte man også bil eller sykkel? Selskapene skulle gjerne visst mer om det, men hvordan sikrer vi at den type opplysninger i tilfelle blir behandlet sikkert?

 

Sikkert er det i hvert fall at det skjer mye på Nesodden i helga. Jeg er alltid redd for å glemme noen når jeg skriver det, og jeg gjør det alltid, men jeg får heller leve med at noen kan komme til å skrive et innlegg om det. Selv har jeg tenkt å feire min egen 40-årsdag noen måneder på forskudd, så jeg får ikke med meg alt. Jeg skal få med meg Peer på søndag, men skulle gjerne vært på Kulturisten Junior med barna, hengt litt rundt på Grønn festival, eller fått med meg barnas høstutstilling i Vanntårnet. Med alt det som skjer på Nesodden er det vanskelig å ikke bli stolt av å være ordfører her. Det er ikke jeg som gjør alt dette, men når jeg er på steder som for eksempel Arendalsuka, så er det jeg som får høre alt det positive. Og selv om noen også hadde lagt merke til at vi har litt lite vann så legger folk også merke til at vi er en aktiv kommune med innbyggere som skaper mye for hverandre!

 

God helg !