Informasjon om korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune.
 

Gå til informasjon om koronavirus

Back in business - drømmesommeren er over

Håper alle har hatt en fantastisk sommer. Folk har sikkert gjort mye forskjellig, men denne sommeren trengte man egentlig bare et håndkle og badetøy for å kose seg. Det har vært full aktivitet på strendene våre i sommer. Det største problemet jeg har hatt med denne sommeren, bortsett fra tørke, er hvordan jeg skal forklare to barn på seks og tre år at dette egentlig ikke er en typisk norsk sommer. Noen kan komme til å bli skuffet neste år.

Truls Wickholm (AP) Ordfører - Klikk for stort bildeSpennende ting skjer i kommunen nå som høsten begynner. Vi har fått på plass to nye kommunalsjefer; Marit Andersen og Ronny Trogstad. De skal jobbe med henholdsvis digitalisering, utvikling, administrasjon og skole, barnehage, oppvekst. Lange titler men viktige oppgaver.
 

Marit sin jobb inkluderer de tre tidligere stabsområdene økonomi, personal og stab. Det kan ligge store fordeler i å samle disse ansvarsområdene under en person. Særlig med tanke på ansvaret hun får for utvikling og digitalisering av kommunen.

Ronny får ansvaret for det viktigste. Gi barn og unge muligheten til å kunne ha en trygg oppvekst og få muligheten til å bli den og det de har lyst til i livet.
 

Sommeren er normalt sett ikke den tiden vi tenker mest på sårbarheten i livet, men to innflytelsesrike personer i arbeiderbevegelsen, der jeg har min bakgrunn, døde i sommer.

Først Thorvald Stoltenberg, som jeg tror har betydd mye for mange. Hans liv og væremåte er noe vi alle kan se til. Også i politikken på Nesodden. Vår oppgave er å skape noe bedre for alle som bor her. Da kan vi ikke alltid vinne kamper hundre prosent. Ofte kan resultatet bli bedre for flere om alle er villig til å gi litt.

Og i går var det bisettelse for Hans Kristian Amundsen. Han døde alt for tidlig. Det får en til å tenke på det livet man har selv. Å høre familien snakke om alt man kan ta for gitt, men som man nå skulle gitt alt  for å få igjen, er hjerteskjærende. Det var likevel fint å høre hvordan de snakket med stolthet om den mannen han var, de bidragene han har gitt til samfunnet, og om hvordan de beundret integriteten hans. Hans Kristian ville være den første til å være enig i at det er viktig å bli enige og samles. Men han var også en person som stod på sitt og våget å utfordre. Det er også viktig. Det er det å finne balansen som er selve kunsten.
 

Jeg håper alle har vært sammen med folk de er glade i denne sommeren. Ta vare på det. Når skole og jobb starter opp igjen er det ikke alltid like lett å sette av tid til hverandre.
 

Høsten byr også på mange muligheter til å være sammen. I dag åpnet jeg eksempelvis NM i optimist på Steilene. Nesten hundre unge seilere er der sammen med foreldre og trenere for å konkurrere. Det er et viktig fellesskap og en viktig arena for å lære noe om seg selv.
 

Tradisjonen tro blir det også Kulturisten, Kulturisten junior og Halvøya (tidligere kalt Kulturisten ung) denne høsten. Det bør legges i kalenderen allerede nå. Jeg gleder meg til det og mye annet. Ikke minst gleder jeg meg til alle de møtene og diskusjonene vi skal ha utover høsten om hvordan vi sammen skal gjøre Nesodden enda bedre!