Året er virkelig i gang!

Ordfører Truls Wickholm - Klikk for stort bildeJeg håper ikke det bare er jeg som føler det sånn. Den første uka er ofte litt treg. Det er ikke bare en selv, men mange har hatt julefri. Vi har koblet av. Vi har hatt avslutninger på jobb, skole, barnehage, lag og foreninger. Så skal vi i gang igjen, og det tar noen ganger litt tid.

Starten på dette året har vært preget av at vi jobber med systemet for vielsene. Nå skal det meste være på plass. Vi har flotte lokaler i fantastiske omgivelser. Om opplevelsen blir god er nå opp til de forberedelsene kommunen gjør.

 

Men midt i planlagte arbeidsoppgaver oppstår det ting som minner oss på viktigheten av noe større. Det at det i løpet av en drøy uke har fått to døde delfiner opp på våre strender får oss til å løfte blikket. Vi har et ansvar for å ta vare på miljøet rundt oss. Det vi gjør som mennesker påvirker kloden og det livet som er her. Det er ikke bare klimaet vi må redde gjennom å redusere CO2 utslippene. Kamp mot plast og forsøpling har også en viktig plass for å gjøre naturen rundt oss for til et bedre sted for dyr, planter, og dermed også oss selv.

 

Uken blir avsluttet med et besøk hos et knippe næringsaktører på Fagerstrand. Utviklingen av denne delen av kommunen vår er en spennende oppgave som står foran oss. Vi skal snakke med noen av de som i dag driver næring i Torneveien, på Munkerud Næringspark. Vi skal se på hva som skjer på Statoiltomta, eller Cirkle-K tomta, for å se hva som kan skje der fremover. Dette er også en del av arbeidet med å hente inn kunnskap til arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel som jeg nevnte i forrige oppdatering.

 

På torsdag var vi også med på en spennende hendelse på Nesoddparken. Der inngikk parkens styreleder en avtale med KulturBiz om å sette i gang et mentorprogram i Akershus etter den modellen som er utviklet i Telemark. Her kobles folk med erfaring fra næringslivet med kunstnere som har lyst å utvikle næringen sin. Her gjør Nesodden og parken et viktig pionerarbeid i kommunen. Det er spennende å se hvem som blir med fra næringslivet. Pensjonister er hjertelig velkommen.

 

Neste uke gleder jeg meg til å komme med en oppdatering fra besøket på Fagerstrand.

 

God helg!

 

Truls Wickholm

ordfører