Nesoddenkunstnere, som arbeider med kunsthåndverk, se her!

Nesodden kommunes tradisjonsrike festival, "Kulturisten", inngikk i 2015 et internasjonalt kultursamarbeid med "TolfArte", en stor kunst- og kulturfestival i byen Tolfa, nord for Roma. Et av målene er at Nesoddens «Kulturisten» og Tolfas «TolfArte» skal legge til rette for kunstnerutveksling.

 

I fjor deltok seks profesjonelle kunstnere fra Nesodden, sammen med sju italienske fra Tolfa/Roma, samt to norske kunstnere fra det norsk-italienske studiesenteret i Tolfa, i vandreutstillingen "Artistic Contaminations". Utstillingen ble satt opp i Roma, Tolfa, Oslo og på Nesodden (sommeren 2016). Kultursamarbeidet mellom Nesodden og Tolfa fikk mye positiv oppmerksomhet både i Italia og Norge, og kunstnerne som deltok fikk utvidet sine nettverk.

 

I år skal den internasjonale kulturutvekslingen mellom Nesodden og Tolfa omhandle kunsthåndverk. Er du interessert i å delta med ditt kunsthåndverk under TolfArte 2017?

TolfArte 2016 by og plakat foto Ellen Knutsen.jpg - Klikk for stort bilde

Litt om TolfArte 2017

TolfArte 2017 går av stabelen helgen 4.-6. august. Tolfa har ca 5200 innbyggere, og under TolfArte er det ca 40.000 festivalglade mennesker i byen! TolfArte foregår stort sett under åpen himmel, i trange gater, små smug og gallerier. Det er band og parader i gatene, små og store utekonserter, kunstutstillinger og et vell av kunsthåndverk (smykkedesign, tekstil, keramikk etc.). TolfArte inviterer Nesoddens kunstnere inn i festivalen, og i år med fokus på kunsthåndverk.

 

Om du ønsker å delta med ditt kunsthåndverk, ber vi deg sende en e-post til: team@kulturisten.no (innen 30. april 2017)

 

Som deltaker under TolfArte vil vi (Kulturisten) koordinere og tilrettelegge for galleriplass eller plass i festivalgatene (ingen kostnad), og vi vil gi deg nærmere informasjon om anbefalt reisetidspunkt og overnattingssted. En overnatting koster i snitt ca 30-40 Euro pr. natt. Vi anbefaler at du/evt. flere sammen, bestiller leiebil for transport fra flyplassen til Tolfa. Bilturen tar ca. 1 time.

 

Deltakerne betaler reise og opphold selv. Frakt av kunsten må du organisere selv.

 

Vi satser på å få til en felles samling for Nesodden-kunstnerne fredag ettermiddag/kveld når festivalen starter. Har du noen spørsmål før du bestemmer deg, send dem gjerne til team@kulturisten.no

 

Litt om Kulturisten 2017

Kulturisten er Nesodden kommunes store kulturarrangement, og har blitt gjennomført  i over 20 år.  

 

For å synliggjøre og videreutvikle Nesodden som en aktiv kulturkommune, ble Kulturisten utvidet til tre festivaler fra 2015. I år arrangerer vi følgende festivaler:

Kulturisten junior: 26.08

Kulturisten UNG: 26.08

Kulturisten scene- og kunstfestival: 22.-24.09.

Årets program vil etter hvert bli publisert her: www.kulturisten.no

 

Det var i forbindelse med "Kulturisten scene og kunst" at den kollektive vandreutstillingen "Artistic Contanimations", var en del av festivalprogrammet på Nesodden i 2016. I år inviterer Kulturisten Tolfa-kunstnere til å delta med sitt kunsthåndverk. Vi vil tilrettelegge for utstillinger og evt. arrangementer. Detaljene kommer vi tilbake med når festivalprogrammet er klart.

 

Om det internasjonale kultursamarbeidet 2016:

Følgende kunstnere deltok i vandreutstillingen "Artistic Contaminations":

Fra Nesodden: Ingrid Ousland, Pere Galera, Lise Steingrim, Hedvig Lien Rytter, Christian Montarou og Lars Aurtande.

De italienske kunstnerne: Simona Sarti, Eugenia Serafini, Norberto Cenci, Giovanna Gandini, Metello Iacobini, Michel Patrin og Elisabetta Piu.

Fra det norsk-italienske studiesenteret: Brit Dyrnes og Ole Tolstad.

 

Det ligger spennende muligheter for gjensidig gevinst i kulturelt samarbeid, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Som et resultat av det kulturelle samarbeidet med Tolfa, har flere av kunstnerne som deltok i prosjektet i fjor, fått utvidet sine muligheter og nettverk.

 

Som eksempel kan det nevnes at i etterkant av fjorårets samarbeid med Tolfa, "Artistic Contaminations", fikk kunstner Christian Montarou, som til daglig har sitt virke i Nesoddparken, invitasjon fra Italia om å delta i en kollektiv utstilling i Roma nå i mars 2017, "Cinq versus Cinque". Utstillingen er del av en kulturell uke i Roma som feirer det seksti år gamle vennskapet mellom Roma og Paris. Utstillingen står til 21. mars 2017 i kunstgalleriet "Spazio 5" ved Basilika St. Peter/Saint Pierre.

 

Har du lyst å reise som kulturturist til Tolfa og oppleve TolfArte 2017?

Mer info kommer i løpet av mars.

Publisert av Ellen Knutsen. Sist endret 30.03.2017
Kulturisten 2017
Publisert 31.01.2017
Flamme spres i forskjellige farger - Kulturisten.jpg

Datoene for Nesodden kommunes store kulturarrangement, Kulturisten, er allerede bestemt for høsten 2017.


Gled dere og hold av datoene!

 • Kulturisten junior:
  lørdag 26. august kl 11-16.
  Sted: I og utenfor Tangenten.
   
 • Kulturisten UNG:
  lørdag 26. august, kveldstid.
  Sted: Skoklefall ungdomshus.
   
 • Kulturisten scene- og kunstfestival:
  fredag 22. september – søndag 24. september
Fant du det du lette etter?
Login for redigering