Bålbrenning

På skitur i skogen - Klikk for stort bilde Steinar Dahlen Å sitte rundt et bål i skogen om vinteren, eller grille på stranden, er en hyggelig aktivitet for mange. I kommunen er det opparbeidet egne bålplasser flere steder, som er godt egnet. Nederst på denne siden finner du en liste over noen av dem.

 

Regler for åpen ild

Siden bruk av åpen ild medfører en risiko, er dette strengt regulert. Vær oppmerksom på hvilke regler som gjelder:

 

Man kan gjøre opp kaffebål som del av friluftsliv i skog og mark i vinterhalvåret, dvs. i tiden 16. september til 14. april. Det finnes flere opparbeidete bålplasser som egner seg godt til dette. Ikke sett bålet direkte på bart berg, da det kan sprekke av varmen.

 

Er du langt fra skog og mark, f.eks. i egen hage eller på stranden, kan du grille, bruke utepeis og ha kaffebål hele året. Husk at du har ansvar for å vurdere brannfaren i omgivelsene, og sørg for å ha et underlag som ikke antennes – f.eks. mur, steiner eller sand. Pass på at engangsgrillen ikke ødelegger svaberg: Bruk ståltrådene riktig slik at grillen kommer over berget.

 

All annen bruk av åpen ild er forbudt, også bråtebrenning og annen avfallsbrenning. Dette er blant annet på grunn av forurensningen den skaper.

 

Det generelle bålforbudet gjelder fra 15. april til 15. september.

 

Sankthansbål

Sankthansbål kan man få tillatelse til ved å søke brannvesenet. Det gis kun tillatelse til brenning av rene materialer. Kontakt Follo Brannvesen: http://www.follobrannvesen.no/

 

- Lokal forskrift §5 - Unntak fra forbudet.

Bålplasser og utepeis

I vinterhalvåret kan man benytte utepeis og de mange opparbeidete bålplassene som finnes rundt om i kommunen. Her er noen av dem:


Bålplass Berger kart - Klikk for stort bilde  Ved stien mellom Berger stadion og To gård.
Trykk på kartet og få oversikt.

– På østsiden av Tomåsan, ved stien nordover fra Toåsen

 

– Oleanas utsikt ved Ommen

– I nordenden av Høyåstjern, vest for Søndre Granerud

 

I Alværnbukta er det ikke lov å gjøre opp bål, men man kan grille på spesielt anvist sted. Dette kan man gjøre hele året.  

Utepeis - Klikk for stort bilde Lise Heier

Sist endret 12.07.2017
Fant du det du lette etter?