Elsykkelutlån

Elsykkelbiblioteket er dessverre midlertidig ute av drift. Vi legger om til sommerdekk 11. mai. Følg med - oppdatering kommer i løpet av kort tid!

 

 

    
Du finner skjema for lån av elsykkel lengre ned på denne nettsiden.

Slik fungerer sykkelutlån

Det er gratis å låne elsykkel. Låntakeren må ha fylt 18 år, ha gyldig lånekort på biblioteket.


Utlevering av sykkel

Du booker tid og henter sykkelen i Tangenten. Du kan låne sykkelen i inntil to uker. Du kan hente sykkelen på torsdager mellom kl 16 og 19.

 

Innlevering av sykkel

Du kan låne sykkelen i maks 13 dager. Sykkelen leveres i Tangenten innenfor byggets åpningstider. Du låser fast sykkelen utenfor, og leverer pose med tilbehør til biblioteket. Benytt deg av selvbetjeningsmaskin og hylle. Ring 940 02 191 dersom du ikke får levert sykkelen i tide.
 
NB: Sykkelen må leveres tilbake senest onsdag kl. 19, 13 dager etter utleveringen av sykkelen. Ved for sen innlevering vil du belastes med purregebyr på kr 200. Vennligst si ifra hvis det har oppstått skader på sykkelen, slik at den ikke kan lånes ut neste person. Se til at du leverer tilbake alt tilbehør som medfølger (lader, sykkelcomputer o.l.). Hvis en av delene blir mistet og ikke levert tilbake, må innkjøp av ny del dekkes av låntaker.


Slik leverer du sykkelen:

  • Lås fast sykkelen til sykkelstativet utenfor Tangenten med den store låsen som følger med. Batteriet skal ikke tas av sykkelen.
  • Se til at nøkler, lader, bruksanvisning og sykkelcomputer ligger i posen.
  • Innlever sykkelen i bibliotekets system, på samme måte som du leverer en bok. Det sitter en chip i kortet på nøkkelknippet. Når du får opp bekreftelse om at sykkelen er innlevert, legger du nøkkelen tilbake i posen.
  • Lever posen med tilhørende utstyr i egen hylle ved låneautomat i bibliotekets første etasje.

Sikkerhet

Sykkelen må oppbevares trygt, behandles pent og leveres tilbake fulladet og i god stand. Syklene er sikret mot tyveri og kan spores med GPS hvis sykkelen blir stjålet eller ved manglende innlevering. Dersom du ikke leverer sykkelen tilbake i tide vil du få et purregebyr på kr 200,- som påløper fra første dagen sykkelen ikke er levert tilbake. Det er ikke lov å fremleie sykkelen.

Kommunen gir en kort opplæring ved utlevering av sykkelen. All ferdsel skjer på eget ansvar. Nesodden kommune er ikke ansvarlig for personskader eller materielle skader som kan oppstå ved bruk av sykkelen. Husk å ta med egen hjelm!

Slik reserverer du sykkel:

 

Du sender forespørsel om å få låne en elsykkel ved å fylle ut skjemaet under. 

Når du sender inn skjemaet godtar du vilkårene for utleie. Vær oppmerksom på at du må motta en bekreftelse på e-post før du kan hente elsykkelen.
 

Vi har disse syklene til utlån:

 

 

Hybrid medium

 

 

  Hybrid stor

 

 

Bysykkel medium

 

 

 Bysykkel stor

Kontakt oss

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på e-post:
elsykkel@nesodden.kommune.no