Våre tilbud

Kommunalområdet Samfunnsutvikling og Kultur tilrettelegger for gode og trygge møteplasser og opplevelser for ungdom. Kommunalområdet har ansvar for primærforebyggende tilbud for barn og unge. Et av hovedsatsningsområdene er inkluderende og trygge møteplasser. 

 

Fagerstrand Ungdomshus, Parlamentet

Parlamentet ønsker alle ungdommer fra 8.trinn og oppover velkommen!

Parlamentet er bemannet med faste miljøarbeidere og vi serverer gratis varmmat hver dag. I tillegg har vi musikkstudio, biljard, Nintendo Switch, Playstation, bordtennis og kreative og spennende workshops hvert semester.

Åpningstider:

Tirsdag: 17.00-20.00

Fredag:  17.00-21.00

Velkommen!

  • Adresse: Kløftaveien, 1454 Fagerstrand

 

Følg Parlamentet på Instagram

 

Fellesverket Nesodden

Fellesverket Nesodden er et gratis aktivitetshus for ungdom fra 8. trinn til 19 år. Et sted hvor ungdom møtes og henger, lærer og mestrer - støttet av trygge voksne.

 

På Fellesverket Nesodden er det åpen møteplass:
Mandager, onsdager og fredager fra kl. 15.00 - 20.00.
Hver åpningsdag serveres det gratis varmmat fra kl. 16.00-17.00

 

Det skal også tilbys leksehjelp, arbeidstrening og gatemegling etter hvert. På huset arrangeres det ulike verksteder og aktiviteter. Alt er gratis. Fellesverkets frivillige medarbeidere gleder seg til å ta imot dere etter ferien.

 

Er du over 22 år og vil bli med på å gi ungdommene på Nesodden et trygt og godt sted å være? Meld deg inn som frivillig på mittrodekors.no så tar de kontakt med deg.

 

Daglig leder og kontaktperson er Elisabeth Larsen, tlf 95523007

 

Nesodden kulturskoles musikkverksted

Nesodden musikkverksted - Nesodden kulturskole, Sletta

Nesodden musikkverksted er underlagt Nesodden kulturskole.

 

Skoklefall lydstudio er et digitalt lydstudio. Her lager vi og spiller inn musikk, gjør vokal og instrumentpålegg, mixdown og mastering. Hjelp til komposisjon og arrangement, produksjon av singback, playback, voiceovers, samt totalproduksjoner av lyd/musikk. I samarbeid med skole og som tilbud i kulturskolen.

 

Tilbudet er gratis for ungdommer bosatt på Nesodden. Studio kan også leies ut på timesbasis til kommersielle produksjoner og innspillinger for de som er utenfor målgruppen ungdom, dersom vi har ledig tid.

 

Utleie av PA og teknisk lydutstyr

Vi har utleie av div. PA-utstyr til forskjellige typer arrangementer: Komplette lydanlegg, mikser, mikrofoner og enklere scenelys. Ta kontakt for mer info, priser og booking av studio.

 

 

Ta kontakt for mer informasjon og booking:

Musikk- og kulturarbeider Per Christian Halvorsen, Nesodden kulturskole

per.christian.halvorsen@nesodden.kommune.no

 

 

Link til Facebooksiden vår: https://www.facebook.com/musikkverkstedforungdom/

 

Ungdommens Kommunestyre

Et rådgivende organ som har til hensikt å gi ungdom en kanal for å kunne involvere seg og bli hørt i saker som angår ungdom. Kontaktperson Tom Sammerud: tom.sammerud@nesodden.kommune.no

Nesodden DiskGolfPark (frisbeegolf-banen)

Nesodden DiscGolfPark (eller mer kjent som "frisbeegolf-banen" på Nesodden) er et samarbeidsprosjekt mellom Nesodden kommune og Nesodden diskgolfklubb.

Mer informasjon og beliggenhet om banen

Sommertilbud til barn og unge

Tilbud til barn og unge sommeren 2023:
 

Det er sommer og mange varierte tilbud til barn og unge på Nesodden. Nesodden kommune har noen egne tilbud, i tillegg har en rekke lag og foreninger sine arrangementer og sommeraktiviteter for barn og unge som du kan finne i aktivitetskalenderen FRISKUS.

Vi henviser til FRISKUS, eller de ulike aktørenes egne nettsider, for riktig oppdatert informasjon og for påmelding.

 

Parlamentet ungdomshus:


Parlamentet ungdomshus ligger i Kløftaveien på Fagerstrand og har åpent:

Tirsdager kl. 17:00-20:00 og fredager kl. 17:00-21:00

Siste åpning før ferien er fredag 30. juni. Parlamentet åpner igjen fredag 18.august.

Følg Parlamentet på instagram: @parlamentet_ungdomshus

 

Røde kors Fellesverket (ungdomshus):

 

Fellesverket Nesodden er et gratis aktivitetshus for ungdom fra 8. trinn til 19 år. Et sted hvor ungdom møtes og henger, lærer og mestrer - støttet av trygge voksne.

Uke 25:           Gatemeglingstur til Eidene. Huset er stengt.

Uke 26:           Mandag: Tur til Tusenfryd

Onsdag: Åpent Hus 12:00 -17:00

Fredag: Stengt

Uke 27:           Mandag: Tur til reptilparken

Onsdag: Stengt

Fredag: Stengt

Uke 28:           Huset er stengt

Uke 29:           Mandag: Tur til Fangene på fortet

Onsdag: Åpent Hus 12:00 -17:00

Fredag: Åpent Hus 12:00 -17:00

Uke 30:           Mandag: Tur til Paradoxmuseet

Onsdag: Åpent Hus 12:00 -17:00

Fredag: Åpent Hus 12:00 -17:00

 

Uke 31:           Mandag: Åpent Hus 12:00 -17:00

Onsdag: Åpent Hus 12:00 -17:00

Fredag: Åpent Hus 12:00 -17:00

Uke 32:           Huset er stengt

Uke 33:           Mandag: Åpent Hus 15:00 -20:00

Onsdag: Åpent Hus 15:00 -20:00

Fredag: Åpent Hus 17:00 -22:00

 

Følg fellesverket på Facebook: Facebook-side
 

BUA Nesodden:

 

BUA er en nasjonal ideell organisasjon som skal gjøre det enklere for barn og unge å prøve flere og mer varierte aktiviteter, uten å øke forbruket.

 

Helt siden tidlig på 90-tallet har det eksistert utstyrssentraler i kommunene, hvor sports- og friluftsutstyr lånes ut gratis.
Vi har utstyr til alle årstider og for sommermånedene har vi blant annet: kanoer, flytevester, soveposer, primuser, kokekar, ryggsekker, telt, lavvoer, skøyter, langrennsski, slalåmski med støvler mm.

 

Hvor finner jeg BUA Nesodden?

BUA holder til i 2. etg. på Ekelund Seniorsenter på Berger, Hilda Magnussens vei 1 og holder åpent mandager og onsdager kl. 17.00-19.00. Inn- og utleveringer skjer kun i åpningstid. BUA kan dessverre ikke ta imot forhåndsbestillinger.

Følg bua på Facebook: (2) Facebook
E-post: BUA@nesodden.kommune.no
E-post driftsansvarlig: Anne.Grethe.Storvann@Nesodden.Kommune.No 

 

Petanque på Nesodden

 

Banen i Berger Idrettspark skal være åpen alle dager, men man må foreløpig kjøpe egne Petanque-kuler om man ønsker å spille. De kulene finnes blant annet på Energihuset Sport og Fritid. Det er gratis å spille.

 

Tufteparken på Skoklefall

 

Tufteparken er en utendørs treningspark og en sosial arena der alle er likestilte og hjelper hverandre. Tufteparken ønsker med sine apparater å stimulere til naturlig aktivitet for å bedre folkehelsen på landsbasis – men også for å kunne tilby gode treningsmiljøer og arenaer.

Kontaktinfo. post@tufteparken.no

 

Frisbeegolf:

Nesodden Diskgolfpark (eller mer kjent som «frisbeegolf-banen» på Nesodden) er et samarbeidsprosjekt mellom Nesodden kommune og Nesodden Diskgolfklubb.

Banen er en 18-hulls skogsbane, hvor alle hullene er par 3. Banen starter ved Skoklefald Gård, følger skogstiene østover mot ISI og tilbake til Skoklefald Gård.Banen har rating 850 og er innholdsrik og variert. Det er gratis å spille og det eneste man trenger er en disc (frisbee). De kan kjøpes fra 150-200 kroner og oppover på sportsbutikkene. Banen er åpen hele døgnet.

Kontakt klubben via Facebook dersom du vil låne en disk for å teste.

Facebook

 

Volleyball:

På Skoklefall kan du spille sandvolleyball i sommer.

Nesodden Volleyballklubb finansierer utstyr som nett, banemarkeringer og påfyll av sand på sandvolleyballbanene på Skoklefall. For å sikre at klubbens medlemmer får tilgang på banene de er med på å finansiere, er det innført en mulighet for å melde seg på spill til bestemte tider for klubbens medlemmer.

Dette gjelder for to av de tre banene på Skoklefallsletta. Den siste banen (nærmest Tufteparken) er alltid tilgjengelig for alle, etter dropin-prinsippet.

 

Nesodden bibliotek:

Biblioteket holder åpent i sommer, se egne sommeråpningstider.

Hele sommeren inviterer vi barn fra 1. til 7. trinn til å delta på Sommerles, Barna lager seg en profil på Sommerles.no, registrerer det de leser og henter premier på biblioteket etter hvert som de kommer opp i level.

I biblioteket har vi tegnesaker og sjakk stående fremme. Er det dårlig vær kan vi vise film. Følg med på våre nettsider og Facebook for mer informasjon.

Ungdom inviteres til å skrive en bokanbefaling som sendes til mariken.stadskleiv@nesodden.kommune.no. Blant innsenderne vil det bli trukket en vinner som får en bokpakke.

Startside - Nesodden bibliotek

 

 

Åpen Hall – Bakkeløkka

Bakkeløkka tilbyr «Åpen hall», «Miljøbase» og «Åpent verksted» for ungdomsskoleelever på Nesodden i sommer! Miljøbasen har uorganiserte aktiviteter som PS5, Nintendo Switch, biljard, dart, bordtennis og bordspill/ sjakk med mer

Verkstedet er en arena man kan prøve seg på forskjellige prosjekter innenfor treverk, redesign, samt utforske grunnleggende mekaniske ferdigheter. Kanskje du har noe hjemme du gjerne vill prøve å reparere

Åpent i uke 26 og 27 KL 11.00-15.00. - Inngang ved flerbrukshallen –

Link: PDF (se vedlegg) (PDF, 375 kB)

Kontakt:

Miljøarbeider, Simon Mardoff Nielsen 

Telefon: 480 66 215

Epost: Simon.mardoff.nielsen@nesodden.kommune.no 

 

 

Aktiviteter og arrangementer:

For informasjon om Nesoddens lag og foreningers tilbud i sommer, se aktivitetskalenderen FRISKUS.

Nettside: https://nesodden.friskus.com/

 

 

Ønsker du å finne inspirasjon til aktiviteter og opplevelser på Nesodden?

Opplev Nesodden

I portalen Opplev Nesodden kan du lese mer om hva du kan oppleve på Nesodden i sommer, steder du kan besøke, turer du kan velge og aktiviteter du kan gjøre, les mer her:

Opplev Nesodden

 


 

Alværn diskgolfpark
Wibecke Holm Jøsang

Banen ligger i tilknytning til Alværn ungdomsskole og er Nesoddens andre diskgolfbane. Banen eies og driftes av Alværn ungdomsskole.
 

Banen består av 12 hull i ganske kupert terreng. Den er åpen for alle. Tar man en tur med litt mindre barn er det ikke noe problem å kun ta hullene som ligger i nærheten av skolen. Man trenger 1-1,5 time for å spille seg gjennom hele banen. Det er gjennomført flere dugnader for å rydde kvist og det er tatt ned ganske mye mindre trær og busker for å gjøre banen slik den står i dag. 


Det er bygget informasjonsskilt og lost-disk-kasse som man finner ved parkeringsplassen til skolen (skolens sydside). Husk å skrive navn og telefonnummer på baksiden av diskene før dere setter i gang.


Kontaktperson for spørsmål om spilling er assisterende rektor på Alværn ungdomsskole Wibecke Holm Jøsang.
E-post: wibecke.holm.josang@nesodden.kommune.no