Om Rune Eraker

Rune Eraker er født i 1961 og har arbeidet som uavhengig dokumentarfotograf siden 1981. Etter at han ble tatt opp som medlem av det Amsterdam-baserte billedbyrået Hollandse Hoogte i 1990, har han bak seg en rekke separatutstillinger og bøker ( bl.a. Stenersenmuseet 2001, Trondheim Kunstmuseum 2006, Nobels Fredssenter og Sørlandets Kunstmuseum 2009-10) og publiseringer i inn og utland, samt gitt ut flere fotobøker (bl.a. "Øyeblikk av Lys" Aschehoug forlag, 2001, "Lukten av savn" Wigestrand forlag, 2005, "Drømmen om Europa" Forlaget Press, 2009). Nylig mottok han prisen Årets Frilanser 2009.

Eraker er utdannet innen fotografi i England og tilhører den europeiske klassiske dokumentar-tradisjonen. Ved å fange øyeblikk, uten å iscenesette, skildrer han livet til mennesker i forskjellige virkeligheter og miljøer i ulike deler av verden. Han bruker ofte lang tid på å komme innenfor de miljøene han skildrer, noe som skaper fortrolighet, og slik lar han sine bilder i svart/hvitt fortelle historien om menneskene han møter.

For tiden turnerer hans siste utstilling, "Drømmen om Europa", som åpnet på Nobels Fredssenter i 2009, rundt i Norge. Han er bosatt på Nesodden.