Steilene - fem øyer i Oslofjorden

Det går båt fra Aker Brygge til Steilene sommeren 2021. Steilene er et stopp på rutebåt nr. B21 som går fra Aker Brygge til Son. Ruten har én avgang per dag på hverdager og to avganger per dag i helgene. Benytt reiseplanleggeren hos ruter.no.

 

Øygruppa Steilene ligger i Nesodden kommune i Akershus fylke, og består av Landsteilene, Persteilene, Storsteilene, Fyrsteilene og fuglereservatet Knerten. 

NB! Knerten er et fredet fuglereservat. Her er det ikke lov å gå i land!

 

I tillegg er det to skjær: Rekeskjær og Selskjær. Fyrsteilene eies av Staten v/Kystdirektoratet, resten tilhører Nesodden kommune.

Området er et offentlig sikret friområde.

 

Skjærgårdstjenesten i Indre Oslofjord

 

Septik fra fritidsbåter

 

Steilene

Båt til Steilene

Fergen "Undine" kjører deg tur/retur Steilene om sommeren, og vi tar både barnevogner og rullestoler. Betaling skjer kontant eller med Vipps. Vi tar dessverre ikke kort.
Unngå engangsgriller, men bruk gjerne våre oppsatte griller. Vi setter også stor pris på om avfall blir tatt med tilbake til land.

 

NB! Det er ikke er faste rutetider. Informasjon om pris, transport og båttelefon.

 

Ferga Undine Mette Marit Bratlie

Utleie av lokaler på Steilene

Vi tilbyr 3 spennende utleielokaler på Steilene, alle med sin egen historie og rustikke sjarm. Lokalene er fra Steilenes "oljealder" fra 1890 til midt på 1960-tallet, og mye av det opprinnelige er bevart og godt synlig den dag i dag.

 

Vi leier kun ut lokalene som de er, så leietakere må selv organisere mat/drikke, dekketøy og lignende.

 

Les mer om utleielokaler, båttransport, priser og utleiereglement.

 

Steilene fra Alværn brygge Mette Marit Bratlie

Overnatting, kiosk, servering og gjesteplasser for egen båt

Vi har ikke overnattingstilbud på Steilene. Ved behov for gjesteplass for egne båter, kiosk og serveringkontakt Nesodden Seilforening.

Det er lov å slå opp telt inntil to netter. Sletta på Landsteilene er et greit sted å slå opp teltet. Ute på Storsteilene er det også fint å slå leir, hvis du har båt.

 

Kart over Steilene

 

 

Her kan du lese mer om Steilenes natur, miljø og historie.

 

Steilene