Nesoddmarka i Markadatabasen - Turforslag, skiløyper, føremeldinger
Steilene: Fem øyer utenfor Alværn med båtskyss om sommeren og mulighet for å leie lokaler
Kystleden: Hytteutleie via Oslofjorden friluftsråd
Sykkelruter på Nesodden - Markadatabasen
GodTur.no: en turportal tilrettelagt av Statskog der både samarbeidsparter og folk flest kan legge inn turbeskrivelser til glede for alle som vil ut på tur. Gode kart kan skrives ut gratis med valgt temainformasjon.
Ut.no: en turportal som er en interaktiv turplanlegger, et samarbeid mellom Den Norske Turistforening og NRK
Mosjon: et tilbud fra Norsk Friidrett til deg som mosjonerer og trener jevnlig - og ikke minst: til deg som ønsker å komme i gang!
Skogturgruppa og Rusleturene - Nesodden Frivillighetssentral
Kajakkplass: På Alværn strand er det satt opp leie av helårskajakkplass (20 plasser). Leie av kajakkplass koster kr 1010,- per år.
Dersom man er medlem av Oslo Friluftsråd vil kr 475,- av leieprisen være kontingent, og man kan da benytte seg av medlemsfordeler som rabatt på hytteleie og kjøp av materiell. For mer informasjon og forespørsel om plass, besøk Oslofjordens Friluftsråd
Husk båndtvang
I henhold til hundeloven er det båndtvang fra 1. april til 20. august. Hunder skal være i bånd eller være forsvarlig inngjerdet. Hundelovens formål er å bidra til å fremme et hundehold som ivaretar hensyn til sikkerhet, trygghet, alminnelig ro og orden.
Loven tar hensyn til at ikke alle er like fortrolige med hunder. Folk skal få lov til å ferdes på for eksempel offentlig sted og i turområder uten å måtte oppleve at en løs hund for eksempel følger etter eller stiller seg i veien, eller angriper hunder som holdes i bånd under luftetur.
Informasjon vedrørende Sankthansbål
Det er generelt bålforbud mellom 15. april og 15. september. Sankthansbål kan brennes etter tillatelse fra brannvesenet. Det gis ikke tillatelse til brenning av annet enn rene materialer. Henvendelser til Follo Brannvesen IKS kan rettes til telefon 64 85 10 00.
Regler for trygg bålbrenning
- En person skal være ansvarlig for bålet, og personen skal alltid være tilgjengelig og ha tilgang til telefon for eventuelt å melde fra om ukontrollert brann.
- Bålet skal kun inneholde rene og tørre trematerialer.
- Grunneiers tillatelse må innhentes.
- Tilstrekkelig godt slokkeutstyr må være tilgjengelig nær bålplassen. Eksempelvis et stort nok antall bøtter med vann.
- Bålet må slokkes helt før det forlates.
- Bålområdet skal ryddes etter bruk (spesielt for spikre).
Farlige giftstoffer
Impregnerte materialer avgir giftige gasser ved brann. Det samme gjelder skumgummimadrasser, møbler, bygningsavfall, plast-produkter, bildekk etc. Gamle planker og møbler er ofte lakkert; maling og lakk er oljebaserte produkter som avgir mye varme, samt at de avgir giftstoffer til luft, vann og jord ved brenning på bål.
- Plankerester må kontrolleres nøye. Kan de være impregnerte?
- Forbrenning av impregnerte materialer avgir gass og røyk som inneholder giftstoffer. Eldre planker som er grånet kan være vanskelig å bedømme om de en gang ble impregnert eller ikke.
- Er du usikker – ikke brenn det! Lever heller avfallet til godkjent mottak.
Søknad om tillatelse til bålbrenning
Ethvert sankthansbål skal/må søkes om. Det skal være en ansvarlig for hvert bål. Den som har ansvar for bålet har også ansvar å holde bålet fritt for alt annet enn rene tre-produkter. Mange bålansvarlige opplever at ukjente folk setter fra seg avfall på bålet. Allikevel er det den som har søkt bålet som til slutt har ansvaret og skal sørge for at avfall ikke brennes.