Kulturutveksling med Tolfa

Klikk for stort bildeNesodden kommunes kulturutveksling med Tolfa (Italia) er i gang med sitt første samarbeidsprosjekt, vandre- og kollektivutstillingen "Artistic Contaminations". Seks profesjonelle kunstnere fra Nesodden bidrar sammen med to norske kunstnere fra det norsk-italienske studiesenteret i Tolfa, og syv kunstnere fra Italia.

Klikk for stort bildeI helgen deltok Nesoddens Ingrid J. Ousland, Lise Steingrim og Lars Aurtande under utstillingsåpningen i forbindelse med festivalen TolfArte.

 

Se Amtas video fra kulturutveksingen.

 

Utvekslingen mellom Nesodden kommunes festival Kulturisten og Tolfas TolfArte, har et langsiktig perspektiv. Sammen kan vi løfte frem våre lokale kunstnere og høyne våre kulturelle verdier. Kunst og kunstnere fra Nesodden kan med dette få en styrket posisjon i utlandet.

Utstillingen er en del av Kulturisten 2016 og åpner på Nesoddtangen gård 24. september. En stor takk til Tolfas kultursjef Cristiano Dionisi og prosjektleder Simona Sarti for godt samarbeid så langt.

 

Nesodden-delegasjonens tur til Tolfa inngår i Kulturisten 2016. Kollektivutstillingen «Artistic Contaminations» er en viktig post på årets festivalprogram.

Prosjektet/utstillingen er støttet av eksterne midler, og kunstnerne dekket reisen t/r Tolfa selv.

 

Les mer på www.kulturisten.no, og i Amta, onsdag 10.8.2016.