Nesoddkunstnere til Italia

Klikk for stort bilde

 

Det ligger mange spennende muligheter for gjensidig gevinst i kulturelt samarbeid, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Nesodden kommunes tradisjonsrike festival, "Kulturisten", inngikk i 2015 et internasjonalt kultursamarbeid med "TolfArte", en stor kunst- og kulturfestival i den italienske byen Tolfa, en times kjøring nord for Roma. Et av målene er at festivalene «Kulturisten» og «TolfArte» skal legge til rette for kunstnerutveksling.

 


Torsdag 3. august 2017 reiser kunstnerne Randi Elmenhorst, Berit Blindheim og Trine Johnsen, kultursjef Ellen Knutsen, Nesoddenrepresentant Tore Henning Larsen og Kulturisten-koordinator Jutta Bachmann til Tolfa for å synliggjøre kunstnere fra Nesodden og deres arbeider under festivalen TolfArte. Kulturisten scene- og kunstfestival (22.-24. september 2017) legger på sin side til rette for at italienske kunstnere kan delta under Kulturisten. Mer info kommer om hvilke kunstnere fra Italia som kommer til å delta.

Om TolfArte

TolfArte 2017 går av stabelen helgen 4.-6. august. Tolfa har ca 5200 innbyggere, og under TolfArte er det ca 40.000 festivalglade mennesker i byen! TolfArte har vært arrangert tolv år på rad og foregår stort sett under åpen himmel, i trange gater, små smug og gallerier. Det er band og parader i gatene, små og store utekonserter, kunstutstillinger og et vell av kunsthåndverk (smykkedesign, tekstil, keramikk etc.). PÅ bakgrunn av det internasjonale kultursamarbeidet mellom Nesodden og Tolfa, inviterer festivalen TolfArte Nesoddens kunstnere inn i arrangementet, og i år med fokus på kunsthåndverk.

 

Kulturutsamarbeidet i 2016


Sommeren/høsten 2016 deltok seks kunstnere fra Nesodden, sammen med sju italienske fra Tolfa/Roma, samt to norske kunstnere fra det norsk-italienske studiesenteret i Tolfa, i vandreutstillingen "Artistic Contaminations". Utstillingen ble satt opp i Roma, Tolfa, Oslo og på Nesodden. Kultursamarbeidet mellom Nesodden og Tolfa fikk mye positiv oppmerksomhet både i Italia og Norge, og kunstnerne som deltok fikk blant annet utvidet sine kunstneriske nettverk.

 

Kultursamarbeidet i 2015

 

Sommeren/høsten 2015 gikk startskuddet for de første blikjent-møtene mellom Kulturisten og TolfArte. Kunstnerrepresentant, sopranen Bjørg Aschehoug, besøkte TolfArte sammen med kultursjef Ellen Knutsen og Kulturistens festivalkoordinator Jutta Bachmann. Samme høst deltok Tolfas kultursjef Cristiano Dionisi og hans kone Caterina Battilocchio under Kulturisten scene- og kunstfestival 2015. Dette skapte et godt fundament for et videre kulturelt samarbeid.