Korona

Her får du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune
 

Informasjon om korona  Informasjon om vaksinering

 

Idrett og fritid

Sti mot skogen. Foto: Marianne Rand-Hendriksen - Klikk for stort bildeIdrett og fritid er viktig for enkeltmennesker i alle aldre.

Her får du oversikten over hvilke muligheter du har i nærområdet ditt. 

Idrett og fritid

Aktiv på dagtid

Klikk for stort bilde

Aktiv på Dagtid er tilrettelagt, fysisk aktivitet på dagtid for alle som mottar en eller annen form for trygd eller sosial stønad og som er mellom 18 og 65 år.

 

Noe av det vi kan tilby er : Ballspill, styrketrening, spinning, Yin Yoga og MediYoga, vannaktiviteter 

 

Timeplan Aktiv på dagtid - Nesodden idrettsforening

 

Følg med på facebooksiden til Aktiv på dagtid.

 

Badeområder
Forum for natur og friluftsliv

Forum for natur og friluftsliv (FNF) er samarbeidsnettverk mellom natur- og friluftslivsorganisasjonene på fylkesnivå. FNF jobber for at natur- og friluftslivsinteressene blir ivaretatt i aktuelle saker i de enkelte fylkene.

Mer informasjon

Kyststien

Gutt på sykkeltur - Klikk for stort bilde

 

Se beskrivelse av kyststien - østside og vestside (Oslofjorden.com)


Følg skilt fra Nesoddtangen.

 

Nesodden er bare en kort båttur unna Oslo sentrum, og her kan du få både skog, sjø og idylliske små grusveier med liten biltrafikk.

Husk badetøy! Det er mange badeplasser på Nesodden!  

 

Kommunikasjon

Nesoddbåten, ca. hver time fra Aker brygge. Overfarten tar ca. 20 minutter. Du betaler barnebillett for sykkelen.
   >> Trafikanten - rutetider
   >> Kart/ruteplanlegger hos Gule sider

 

Barn på tur?

Turen er meget familievennlig. Foruten noen få hundre meter på trafikkert vei går hele turen på stille småveier og egne sykkelveier. Mange bademuligheter. Vær forberedt på noen bratte bakker både oppover og nedover hvor man må trille. Noen strekninger kan være vanskelig med barnetilhenger, men her finnes det alternativer.  

Skiforeningens sider: Turforslag, sykkelturer, skiløyper, føremeldinger

Barn på ski ved Bergerbanen - Klikk for stort bilde Bjørn Askautrud

Skiforeningens nettsider kan du finne forslag til turer både sommer og vinter: Sykkelruter, turforslag og presentasjon av en rekke steder i Marka. 

 

Markadatabasen omfatter også NesoddmarkaSykkelruter og -turer i Follomarka

 

Foruten beskrivelser og bilder, vises alle ruter og turforslag på to typer kart - Geodatas topografiske kart og oversiktskart fra Google Maps (vises også i Google Earth). Kartene kan skrives ut og tas med i sekken. Fra rutesidene kan man klikke seg direkte inn til egne sider som presenterer stedene langs ruta.

Bruksanvisning til Skiforeningens sider

Markadatabasen er Skiforeningens nettportal til Oslomarka, Hadelandsåsene samt Gjøvik, Toten og Land, med mer enn 10000 bilder, rundt 500 løyper og skiturer, over 320 sykkelruter og -turer, interaktive kart og mye mer. Bl.a. har over 1200 steder i disse områdene sin egen nettside i basen. All informasjon er søkbar.

Spillemidler

Klikk for stort bildeFylkeskommunen forvalter og fordeler spillemidler til bygging og utbedring av idrettsanlegg i Akershus. 

 

Søknad

Søknad om spillemidler sendes inn via kulturdepartementets nettside idrettsanlegg.no. Her finnes også mer informasjon om søknadsprosessen, anleggsregister for kommunene og annet nyttig innhold.

 

Hva gis det støtte til?

Det kan søkes om midler til bygging og rehabilitering av ulike typer anlegg for organisert idrett, enkelte friluftslivsanlegg og andre anlegg for egenorganisert fysisk aktivitet (nærmiljøanlegg).

 

Hvem kan søke midler?

Søknadsberettigete er hovedsakelig kommuner, idrettslag, enkelte friluftslivsorganisasjoner og velforeninger. Andre søkere kan også godtas etter godkjenning av lagets vedtekter.

Steilene - fem øyer i Oslofjorden

Øygruppa Steilene ligger i Nesodden kommune i Akershus fylke, og består av Landsteilene, Persteilene, Storsteilene, Fyrsteilene og fuglereservatet Knerten. Knerten er et fredet fuglereservat. Her er det ikke lov å gå i land!

Mer informasjon

To gård

To gård er en av de eldste gårdene på Nesodden. Den ble sannsynligvis skilt ut fra gården Flateby på slutten av vikingtida og tilhørte senere Mariakirken. Gården nevnes i "Den røde bok" på slutten av 1300-tallet. Boka er en viktig informasjonskilde om kirkelige inntekter og jordeiendomsforhold på Østlandet i middelalderen.

To gård eies av Nesodden kommune og brukes av uteskolen to dager i uken.

Mer informasjon

Test din lokalkunnskap!

Flyfoto av Grøstadstrand - Klikk for stort bilde

Nesodden Historielag har laget en Quiz fra Kyststien på Nesoddens østside.
Test dine lokalkunnsaper her: Kyststi - quiz

Tufteparken åpnet på Skoklefallsletta

Klikk for stort bilde Bjørn Askautrud

Tufteparken er en serie treningsapparater beregnet for trening med egenvekt, som ligger ved ungdomshuset på Skoklefallsletta.

 

– Det er totalt ti apparater. I tillegg vil det snart komme to nye sandvolleyballbaner ved siden av, sier Martin Lundquist, fagsjef kultur - idrett - næring i Nesodden kommune.

 

 

Klikk for stort bildeHarald Tronvik (H) åpner Tufteparken Bjørn Askautrud Nesodden kommunen har jobbet lenge med å utvikle området rundt Skoklefallsletta.

 

– Skoklefall er nå et område for uorganisert fysisk aktivitet.
Tufteparken, frisbeegolf og volleyballbaner er alle gode folkehelsetiltak. Alt utviklet av virksomhet Eiendom ved Bjørn Askautrud og hans gode kollegaer - i godt samarbeid med frivilligheten.
Dette skal være et lavterskeltilbud, og vi ønsker å tilby et friområde med aktiviteter som ikke koster noe, sier Martin Lundquist.

 

Disse øvelsene kan du gjøre i Tufteparken på Nesodden.

Frivillighet

Martin Lundquist. 
Virksomhetsleder kultur, næring, idrett og friluftsliv.

Foto: MRH - Klikk for stort bildeMartin Lundquist. Fagsjef kultur, næring, idrett og friluftsliv. MRH

Som et ledd i å styrke samarbeidet med frivilligheten på Nesodden har kommunen ett kontaktpunkt for all frivillighet på Nesodden.

 

Funksjonen ivaretas av Martin Lundquist - fagsjef Kultur, Næring, Idrett og friluftsliv.
Kontaktinformasjon, e-post: Martin.Lundquist@Nesodden.Kommune.No, mobil: 908 78 908.

 

Frivilligheten er stor - og viktig. Vi har nesten 200 frivillige lag og foreninger på Nesodden. Vårt mål er å styrke frivilligheten og legge til rette for et enda bedre samarbeid.

 

Frivillighetsstrategi 2015-2017 (PDF, 829 kB)

 

Potensialet på Nesodden er stort. Det finnes mange eksempler på kommuner hvor man takket være et godt samarbeid med frivilligheten klarer å løse viktige oppgaver i lokalsamfunnet på en bedre måte.

 

Frivillighetsportal

Frivillig.no er en oppslagstavle for frivillige oppdrag, som gjør det enklere for frivillige organisasjoner å finne folk og enklere for folk å finne frivillige oppdrag.

 

 

 

 

 

Idrett og friluftsliv
Aktivitetstilskudd

Glade barn. Foto: Istockphoto - Klikk for stort bildeNesodden kommune gir aktivitetstilskudd til lag og foreninger som arbeider for fritidstiltak for barn og unge.

 

Støtten skal stimulere til aktiviteter for alle aldersgrupper mellom 5 og 19 år. De skal bygge på individuelt medlemskap og være åpne for alle.

 

Laget må ha mer enn 5 medlemmer. Som medlemmer regnes registrerte medlemmer pr. 31.12. foregående år som har betalt kontingenten.

 

Frist for å søke er 15. mars.

Søknadsfristen må være levert innen kl. 24:00 denne datoen. Søknader etter kl. 00:00 blir ikke vurdert. 

Siste års reviderte regnskap og årsmelding skal følge søknaden.  

 


Søknadsskjema må benyttes

Til søknadsskjema - Aktivitetstilskudd

 

Retningslinjer for aktivitetstilskudd.
 

Kontakt

Ta kontakt med virksomhet kultur, næring og fritid ved spørsmål.
Tlf. 66964381/90878908

Utlån av turutstyr

Klikk for stort bilde IstockPhoto

Ut på tur, men mangler utstyr? Kontakt Utlånssentralen for tur- og ferieutstyr!

Nesodden kommune har en mengde ferie- og turutstyr av høy kvalitet til gratis utlån.

 

Utlånssentralen inneholder utstyr til alle årstider: Kanoer, flytevester, soveposer, primuser, kokekar, ryggsekker, telt, lavvoer, skøyter, langrennski, slalåmski med støvler med mer.


Mer informasjon

Sommer på Nesodden