Vaksinestasjonen på Fjellstrand grendehus har åpnet

Nesodden kommunes vaksinestasjon åpnet i dag, 4. februar. Bare i dag skal 84 personer få vaksine, og det er aldersgruppen 84 til 75 år som vaksineres.

– Målsetningen er holde åpent klokken 8–20, sju dager i uken. Hvor mange som kan få vaksine per uke, avhenger av hvor mange vaksiner vi har tilgjengelig, sier Irena Stjepanovic Vatlum, som er koordinator for vaksinestasjonen.


Klikk for stort bildeKoordinator for vaksinestasjonen Irena Stjepanovic Vatlum foran båsene. Anja Antonsen   

– Vaksinestasjonen er rigget for å kunne håndtere de vaksinene vi får tildelt hver uke. Det er fem vaksinerom. Nå gir vi Pfizer-vaksinen, da skal det være tre uker mellom første og andre dose. Vi vil få Moderna-vaksinen senere, da er det fire uker mellom første og andre dose. Etter hvert vil de som vaksinerer seg få time til dose 2, når de er inne og tar dose 1, men denne registreringen er ikke helt på plass ennå, sier hun.
 

Lokaliseringen av en vaksinestasjon på Fjellstrand grendehus, ble bestemt av Kriseledelsen fordi lokalene ligger midt i kommunen, det er gode parkeringsmuligheter og det er bussholdeplass rett ved.


Slik foregår vaksineringen 

Du må registrere deg og vise legitimasjon ved ankomst. Du får et egenerklæringsskjema og går til «båsen» eller rommet hvor vaksinen settes. Eventuelt må du innom venterommet først. På vaksinerommet gjennomgås egenerklæringsskjemaet sammen med helsepersonell. Etter det settes vaksinen. Du må vente i 20 minutter etter at dosen er satt, og du venter da i et venterom, som er et annet venterom enn det som du (kanskje) benyttet ved ankomst. På venterommet får du også et infoskriv om vaksinen. Klokke stilles inn på 20 minutter og du får beskjed fra ansatte når du kan gå hjem.
 

På grendehuset er det også et Akuttrom, som benyttes hvis noen blir dårlig. Det er alltid lege til stede på vaksinesenteret. Ambulanse hentes inn ved behov. Alle skal bruke munnbind i lokalet.
 

Den første nesoddingen på vaksinestasjonen

Den første innbyggeren som ankom grendehuset da det åpnet i dag tidlig, 4. februar, var Per Willoch.


Klikk for stort bildePer Willoch får den første vaksinen på vaksinestasjonen av Julie Hjertstedt. Anja Antonsen  
– Jeg er veldig glad for at vaksineringen er i gang. Jeg er pensjonist, så det har ikke vært så stor endring i tilværelsen min under koronatiden. Men jeg tenker mye på hvordan de unge har det. Og jeg savner barnebarna og det å kunne reise. Familien min i USA har jeg ikke sett på lenge. Koronatiden vil jeg si har gått bra for meg. Jeg bor sammen med min ektefelle, og vi krangler lite! smiler han.
 

Etter at vaksineringen er gjennomført, kommenter han: 
 

–  Vaksinasjonen gikk helt fint. Jeg kan anbefale alle å ta den!


Trykk her for å lese mer om prioritert rekkefølge på vaksinasjonsgrupper og hvordan du skal bestille tid