Skjerpede rutiner ved besøk til Nesoddtunet og omsorgsboliger 

Klikk for stort bildePå bakgrunn av det muterte viruset som ble påvist i Nordre Follo 22. januar, ser Nesodden kommune behov for å innføre innskjerpede smittevernregler.  

Nesoddtunet 

Nesoddtunet sykehjem har innført skjerpede rutiner for pårørende og besøksvenner, og ber alle nøye vurdere nødvendigheten av besøk, både når det gjelder antall og varighet. Som før må pårørende og besøksvenner avtale besøket i forkant, ikke ha tegn på sykdom, og ikke ha vært på reise i utlandet siste ti dager eller ha vært i kontakt med smittekilde. 


Sykehjemmet vil tilrettelegge for besøk til pasienter som er i livets siste fase.  

 

Ved den minste tvil om at en ansatt ikke klarer å holde minst én meters avstand til pasient/bruker, skal munnbind benyttes i pasientkontakt.

Omsorgsboliger 

Beboere i omsorgsboliger er å regne som hjemmeboende, og anbefalinger fra sentrale myndigheter er følgende: Alle bør unngå besøk hjemme. Aleneboende kan ha besøk av, eller gå på besøk til, én eller to faste venner/familie. Det vil ikke være tillatt med besøk i fellesrom.


Som før ber vi besøkende unngå besøk om de har sykdomstegn, har vært på reise i utlandet de siste ti dagene eller nylig har vært i kontakt med en som er smittet av covid-19.