Nesoddens lokale forskrifter videreføres frem til og med 10. mars

Klikk for stort bildeEtter en helhetlig vurdering av smittesituasjonen på Nesodden og i omkringliggende kommuner, besluttet Nesodden kommunes kriseledelse på sitt møte 23. februar at de lokale forskriftene videreføres frem til og med 10. mars.

I vurderingen inngår også at den økte mobiliteten i vinterferien utgjør en risiko for at flere smittes utenfor kommunen, og dermed risiko for økt smittespredning på Nesodden i dagene etter at folk har kommet hjem. Det oppfordres til at man er ekstra oppmerksomme, går i karantene ved symptomer og tester seg. Målet er å unngå en smitteoppblomstring som den vi fikk etter juleferien.

 

Det er åpnet opp for fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Samtidig oppfordres det fremdeles til å redusere sosial kontakt, og om ikke å ha besøk av flere enn fem personer. Det gjelder egne regler for barnehage- og barneskole-kohorter. Kommunen minner også om at det er munnbindpåbud i Nesoddens butikker og i kollektivtrafikken, og det oppfordres til at alle de som kan jobbe hjemmefra gjør det.

 

De nasjonale reglene sier at det skal være skjenkestopp på serveringsstedene fra kl. 22. Samtidig åpnes det opp for at det nå kan serveres alkohol på arrangementer, også det frem til kl. 22.

 

Les mer om hvilke råd og anbefalinger som gjelder på Nesodden.