Kultur, fritid, idrett og trening

Klikk for stort bilde

Regjeringen har innført mindre strenge smitteverntiltak som gjelder på Nesodden fra 12. april, men det er fortsatt et høyt tiltaksnivå. På Nesodden gjelder Covid 19-forskriften: Kapittel 5B.

 

Kriseledelsen i Nesodden kommune har bestemt at det skal åpnes opp for organiserte utendørs fritidsaktiviteter både for barn og voksne fra lørdag 17. april. Innendørs aktiviteter er fortsatt stengt, både for barn og voksne.

 

Disse tiltakene gjelder på Nesodden:

 

Idretts- og fritidsaktiviteter

 • Organiserte utendørs idrett- og fritidsaktiviteter er tillat både for barn og voksne fra lørdag 17. april. Maks antall personer som kan samles er 20. Det betyr at idrettslag, korps, danse- og teatergrupper og andre grupper kan møtes utendørs til aktiviteter, så lenge det ikke samles flere enn 20 personer. Avstand på minst én meter bør opprettholdes så langt det lar seg gjøre.

 • Innendørs idrett- og fritidsaktiviteter er det fortsatt stengt på Nesodden, både for barn og voksne. Innendørs organisert trening for toppidrettsutøvere er likevel tillatt.

 • Svømmehaller, basseng og liknende holder åpent for skolesvømming, organiserte svømmekurs og organisert svømmetrening for de under 20 år og svømming for toppidrettsutøvere, og for rehabilitering, opptrening og individuell behandling.

 

Arrangementer

 • Alle arrangementer forbys, både inne og ute, med unntak av livssynssamlinger og seremonier i tros- og livssynshus, inkludert seremonier ved bryllup, begravelser, bisettelser, dåp og konfirmasjon.
 • På arrangement i tros- og livssynshus kan det ikke være mer enn 20 personer til stede når alle i publikum har faste, tilviste sitteplasser. På begravelse eller bisettelse gjelder de nasjonale reglene om antall, som er inntil 50 personer i begravelser og bisettelser.
 • Digitale arrangementer med maksimalt fem personer til stede, i tillegg til utøvere og annet nødvendig produksjonspersonell, er tillatt. Med andre ord er det tillatt å ha 5 personer til stede som publikum.

Nesodden kulturskole

En-til-en undervisning fortsetter i fysisk form. Det er ikke tillatt med innendørs gruppeøvelser. Gruppeundervisning fortsetter digitalt der dette er mulig. Korpsene gis anledning til å øve utendørs. Maks gruppestørrelse er 20 personer. Kontakt din lærer dersom du har spørsmål. Ny vurdering tas 22. april.
 

Bibliotek

Nesodden bibliotek holder åpent. Se bibliotekets åpningstider her

 

Følgende virksomheter og steder skal holde stengt

 • Treningssentre, likevel slik at følgende tilbud kan holde åpent:
  • rehabilitering og opptrening som tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør.
  • individuell trening og behandling som det kan bestilles time til.
  • individuell trening kan innebære én-til-én trening med personlig trener eller f.eks trening med fysioterapeut eller annen terapeut tilknyttet treningssenteret. Det kan også innebære mindre rehabiliteringsgrupper som har egen trener. Det gjelder ikke bestilling av time til fritrening med apparater, eller booking til gruppetimer. Oppsummert innebærer det at det er trening i behandlingsøyemed eller med personlig trener som er lov å gjennomføre (under tiltaksnivå 5B). 
 • Svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng o.l. stenges, likevel slik at følgende tilbud kan holde åpent:
  • skolesvømming, organiserte svømmekurs og organisert svømmetrening for personer under 20 år og svømming for toppidrettsutøvere.
  • rehabilitering og opptrening som tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør.
  • annen individuell behandling som det kan bestilles time til og hvor bad er en del av behandlingen.
 • Fornøyelsesparker, bingohaller, spillehaller, lekeland, bowlinghaller og tilsvarende steder.
 • Museer.
 • Kino, teater, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder.
 • Andre offentlige steder og virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- eller fritidsaktiviteter som samler mennesker innendørs.
 • Offentlige steder og virksomheter der det foregår organiserte kultur-, idretts- og fritidsaktiviteter kan holde åpent for barn og unge under 20 år, utendørs aktivitet for voksne og organisert trening innendørs og utendørs for toppidrettsutøvere, likevel slik at det ikke skal pågå fritidsaktiviteter for andre på slike steder.

Fritidsbolig

Bosatte i kommunen kan dra til fritidsbolig, men bare sammen med personer i egen husstand. Gjør alle innkjøp i egen kommune før avreise. Ikke oppsøk butikker, serveringssteder eller møteplasser med mange mennesker i hyttekommunen. Hold god avstand til andre i skiløypa, skitrekket og på gåtur. Sjekk hvilke råd og regler som gjelder for hyttekommunen, og følg dem. Ikke ta imot besøk.


Klikk her for å lese mer om "Besøk og private sammenkomster"