Butikk, servering og skjenking

Hovedhuset på Hellviktangen - Klikk for stort bildeHer finner du en oversikt over hvilke regler og anbefalinger som gjelder på Nesodden.

Disse reglene gjelder på Nesodden til og med 10. mars:

 


Butikker og kjøpesentre

Det er påbud om bruk av munnbind i butikker og fellesarealer på kjøpesentre. Plikten gjelder ikke når ansatte i butikker kan holde avstand eller bruker plexiglass eller liknende overfor kundene. Alle kjøpesentre og butikker bør ha antallsbegrensninger og adgangskontroll, slik at det er mulig å holde avstand.
 

Uteliv og serveringssteder

Nesodden kommune følger de nasjonale bestemmelsene når det gjelder skjenking ved serveringssteder, jf. den nasjonale covid-19-forskriften, § 14a.

  • Kun tillatt med skjenking ved servering av mat. Skjenkestopp kl. 22.00.
  • Samme anledning til å skjenke alkohol på arrangementer som på serveringssteder.

Serveringssteder som har skjenkebevilling skal kun servere alkohol ved bordservering, og det skal være sitteplasser til alle gjester. Servering av alkohol kan bare skje til de som får servert mat.


Serveringsstedene skal sørge for at det er minst én meter mellom sitteplassene. Personer som er i samme husstand kan sette seg nærmere hverandre.


Serveringsstedene skal registrere gjestenes personopplysninger for eventuell smittesporing. Opplysningene som må registreres er telefonnummer, dato og tidspunkt og om mulig plassering i lokalet. Opplysningene skal slettes etter 14 dager. 

 

Regler for serveringssteder på Nesodden:

  • Gjester som besøker serveringssteder skal bruke munnbind når de ikke sitter ved bordet.
  • Gjester bør bestille bord på forhånd der dette er mulig.
  • Gjestene bør betale med kort eller vipps.
  • Det er viktig med god håndhygiene på serveringsstedene.
  • Gjester som ikke overholder korona-reglene, kan bortvises.
  • Ansatte på serveringssteder skal bruke munnbind nå de er i lokaler hvor gjestene befinner seg.
  • Regler om avstand gjelder også på serveringssteder, det vil si at både gjester og ansatte holder minst én meters avstand til andre enn de som er fra egen husstand. 
  • Det er viktig at serveringsstedene har en plan for håndtering av avstand for ansatte og gjester.

Koronavettreglene for serveringssteder - for besøkende (PDF)
 

Retningslinjer for serveringssteder på Nesodden - for ansatte (PDF)


Les mer om "Mat og alkoholservering" på nettsidene til HelseNorge.
 

Forskrift om forebygging av koronasmitte, Nesodden kommune

 

Take away og levering av mat

Flere serveringssteder på Nesodden har take-away og levering av mat. Det er viktig at retningslinjer for avstand også overholdes ved henting og levering av mat.