Fritidsaktiviteter inne og ute tillates for barn og unge under 20 år

Klikk for stort bildeUnder møtet i Nesodden kommunes kriseledelse den 19. januar ble de gjeldende anbefalinger og regler gjennomgått etter gårsdagens oppdatering fra regjeringen. Ungdomsskolene går tilbake til «gult nivå» mandag 25. januar. Nesodden videregående skole går tilbake til «forsterket gult nivå» 25. januar, og til «gult nivå» fra 1. februar. Det åpnes opp fra og med i dag for organisert idrett- og fritidsaktiviteter både innendørs og utendørs for barn og ungdom. Det samme gjelder for organiserte aktiviteter utendørs for voksne over 19 år.

Ungdomsskolene og videregående skole til gult nivå

På Nesodden har ungdomsskolene og videregående skole rødt nivå ut inneværende uke, dvs. til og med fredag 22. januar. Kriseledelsen vurderer ut fra dagens situasjon at det på ungdomsskolen vil være riktig med gult nivå fra 25. januar.

 

Nesodden videregående skole, som er organisert under Viken fylkeskommune, vil 25. januar ha «forsterket gult nivå», som de har hatt tidligere, men fra mandag 1. februar har de gult nivå.

 

Organiserte idretts- og friluftsaktiviteter blir tillatt

På Nesodden åpnes det fra i dag igjen for gjennomføring av organisert idrett- og fritidsaktiviteter både innendørs og utendørs for barn og ungdom under tjue år. Det åpnes også for organiserte aktiviteter utendørs for voksne over 19 år, men altså ikke innendørs.

 

Nesodden kommunes lokale «Forskrift om forebygging av koronasmitte» § 5 (Breddeidrett er ikke tillatt for voksne over 19 år) endres derfor slik at det står at uteidrett og uteaktiviteter for voksne kan gjennomføres. Forskriften forlenges til og med 16. februar. 

 

Her finner du en oversikt over alle de gjeldende covid-19 reglene og anbefalingene.