Forbereder en rekke inngripende tiltak på Nesodden

Klikk for stort bildeEtter at det fredag 22. januar ble påvist en mutert utgave av covid-19 i Nordre Follo, har FHI og Helsedirektoratet anbefalt regjeringen å innføre en rekke inngripende tiltak som vil gjelde for Nordre Follo og nabokommunene. Regjeringens endelige beslutning er ventet lørdag.

Tiltakene forventes å være langs de samme linjene som er vedtatt for Nordre Follo i dag, og vil ligge på det FHI definerer som tiltaksnivå 5. Det dreier seg bl.a. om tiltak som vil omfatte skole, barnehage, servering, idrett, kultur, fritidsaktiviteter og butikker (med unntak av matbutikker, apotek og bensinstasjoner). De fleste tilbud innenfor helse- og omsorg vil bli opprettholdt med forsterkede smitteverntiltak. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om besøksrestriksjoner.

 

Tiltakene vil innebære en relativt omfattende nedstengning av samfunnet og inkluderer en sterk begrensning i all sosial kontakt. Denne type tiltak skal vurderes fortløpende, og vil normalt ikke vare mer enn 14 dager uten en ny begrunnelse.

 

Det er regjeringen som tar den endelige beslutningen, men kriseledelsen i Nesodden kommune sitter samlet fredag kveld for å forberede mulige tiltak og for å kunne informere de som rammes direkte av innstramningene.

 

Statsforvalteren (tidligere Fylkesmann) har innkalt de berørte kommunene til et møte lørdag kl. 11. Vi vil komme tilbake med mer utfyllende informasjon etter møtet.