- Ta situasjonen på alvor, og hold hodet kaldt

Klikk for stort bildeKriseledelsen i Nesodden kommune har diskutert det som oppleves som en økende uro blant mange innbyggere. Stadige justeringer av råd og retningslinjer knyttet til hvordan man skal forebygge covid-19 smitte, og endringer i regimet rundt testing, kan ha bidratt til denne uroen.

-Kommunen og andre myndigheter har de siste dagene kommet med sterke oppfordringer om å ta smittesituasjonen på alvor, sier ordfører Truls Wickholm. -Disse oppfordringene står ved lag, og er viktige for å holde smitten nede gjennom høsten. Samtidig må vi holde hodet kaldt.

 

Det er nå mange som ønsker å covid-19 teste seg eller sine barn. Ventetiden før man får tatt testen har i snitt vært 1-2 dager, men dette vil kunne variere noe avhengig av pågangen. Hvis man tar kontakt på en fredag må man vente til mandag, i og med at kommunen ikke tester i helgene. I helgene kan likevel legevakten kontaktes direkte, men hvis de ikke har kapasitet må man vente til mandag og så ringe kommunens test-telefon.

 

-Hvis man har lette symptomer er det ikke noe problem å vente i et par dager på å bli testet, sier kommuneoverlege Liv Hagen. - Det viktigste da er å huske at man skal unngå kontakt med andre frem til man har tatt, og fått svar på, testen. Ventetiden på testresultatet varierer noe avhengig av når på dagen den tas, men som oftest er resultatet klart i løpet av et døgn. De som tester positivt vil bli kontaktet av helsepersonell.

 

Dersom man føler seg akutt og alvorlig syk bør man ringe legevakten. Ved livstruende situasjoner skal man som tidligere ringe 113 for øyeblikkelig hjelp.

 

Nyttige telefonnumre:

For covid-19 test på Nesodden: 940 14 401.

Telefonen er betjent alle hverdager mellom kl. 8.30 og 15.00.

 

Legevakten: 116 117