Retningslinjer for serveringsbransjen på Nesodden

Klikk for stort bilde Nesodden kommune har laget retningslinjer (PDF, 144 kB) for ansatte i serveringsbransjen og koronavettregler (PDF, 2 MB)for besøkende.

Endring i drift for serveringssteder

Helsedirektoratet har i vedtak 12. mars 2020 bestemt at serveringssteder kun kan holde åpent dersom det foregår servering av mat, forutsatt at grunnleggende krav til smittevern ivaretas.  Dette vedtaket betyr at puber, barer og serveringssteder uten matservering har måttet stenge.

 

Serveringssteder som serverer mat, har derimot kunnet holde åpent under følgende forutsetninger:

  • At det ikke serveres fra buffet.
  • At det legges til rette for at besøkende og personell kan ha 2 meters avstand mellom hverandre – det betyr at serveringsstedet kanskje må begrense antallet mennesker som er inne i lokalet samtidig.
  • At virksomheten har utarbeidet rutiner for god hygiene og godt renhold, og at disse rutinene blir overholdt.

 

Koronavettreglene

For å legge til rette for at serveringsstedene på Nesodden kan holde hjulene i gang på en trygg måte har Nesodden kommune - etter god dialog med serveringsstedene selv -  laget retningslinjer for ansatte (PDF, 144 kB)og koronavettregler for besøkende. (PDF, 2 MB)

 

Det er positivt at mange serveringssteder på Nesodden har innført take-away og levering av mat. Dette gjør at innbyggerne både kan forebygge smitte og samtidig støtte serveringsbransjen. Det er vel og merke viktig at retningslinjer for avstand også overholdes ved henting og levering av mat.

 

Når det gjelder bevertning på serveringsstedene kan mange mennesker samtidig medføre at påbud om avstand ikke blir overholdt, og dermed medføre en smitterisiko. Det er viktig at serveringsstedene har en plan for håndtering av dette, og at besøkende bestiller bord på forhånd der dette er mulig. I tillegg er det viktig med god håndhygiene, betaling med kort eller vips og at besøkende og ansatte respekterer 2 meters regelen.