Informasjon om korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nesodden kommune.
 

Gå til informasjon om koronavirus

Kommuneoverlegen: - Ta kontakt hvis du er syk!

Klikk for stort bilde Nesoddens befolkning har tatt på alvor at de skal tenke seg om før de kontakter fastlegene under koronapandemien. – Vi er bekymret for at terskelen nå har blitt for høy, sier kommuneoverlege Liv Hagen.

Kontakt fastlegen

Innledningsvis under koronapandemien ble fastlegene nedringt av bekymrede nesoddinger med generelle spørsmål knyttet til pandemien. For å sikre at de som faktisk var syke skulle få kontakt med lege, var det derfor nødvendig å be folk om å tenke seg nøye om før de ringte. – Svarene på de fleste generelle spørsmål folk har om smitte, sykdomstegn, råd og regler får du besvart på Nesodden kommunes hjemmesider eller på Folkehelseinstituttets sider, og vi ønsker fremdeles at folk skal søke svar på slike spørsmål der. Men nå er det så stille at vi er redd for at folk som er syke lar være å ta kontakt, sier kommuneoverlege Hagen.

 

Konsultasjon på video eller telefon

– Vanlige sykdommer, også alvorlige, tar ikke pause under koronapandemien og er viktig å følge opp. Min klare oppfordring nå er derfor: Ta elektronisk kontakt med fastlegene fra legesentrenes nettsider eller pr telefon hvis du trenger legehjelp, føler deg syk eller har symptomer du er engstelig for, så tar fastlegen en vurdering av hva som skal gjøres videre. De som trenger det får en fysisk kontroll, men telefonkonsultasjoner, videokonsultasjoner og dialog på elektroniske konsultasjoner er ofte gode alternativer til å møte opp på legekontoret, avslutter kommuneoverlege Liv Hagen.

 

Til kommunens informasjonsside om koronaviruset.