Barnehager kan åpne fra mandag 20. april og skoler/SFO åpner mandag 27. april

Klikk for stort bilde Regjeringen besluttet tirsdag 7. april at barnehager kan åpne fra mandag 20. april og at 1. - 4. trinn samt SFO skal åpne mandag 27. april. - Vi er veldig glade for at regjeringen har tatt en felles beslutning for hele landet. Vi ser også frem til veilederen om hvordan dette praktisk skal gjøres, sier ordfører Truls Wickholm.

For barnehagene innebærer beslutningen at barnehagene kan åpnes mandag 20. april, forutsatt at dette kan gjøres på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Nesodden kommune avventer ytterligere informasjon fra regjeringen om hva dette innebærer, og håper å kunne fatte en beslutning i midten av uke 16. Det skal også drøftes om det kan være hensiktsmessig med en gradvis åpning i uken mellom 20. og 27. april. Frem til åpningen vil barnehagen fortsatt være åpen for barn med foresatte i samfunnskritiske funksjoner og sårbare barn. I perioden frem til åpning vil barnehagene fortsette å holde kontakt med foresatte og barn.

 

Skolene åpner for elever fra 1. - 4. trinn fra mandag 27. april. SFO åpner også da. Dette innebærer at hjemmeundervisning fortsetter som før frem til fredag 24. april. Skolen vil fram til 27. april kun være åpen for barn med foresatte i samfunnskritiske funksjoner og sårbare barn.

 

Arbeidet med å forberede en åpning av skoler/SFO og barnehager vil fortsette i tett dialog med ledere, ansatte og de tillitsvalgte. Dette innebærer blant annet videre innsats knyttet til arbeidet med risiko- og sårbarhetsanalyser.

 

Ordfører Truls Wickhom har følgende kommentar i forbindelse med regjeringens beslutning:

- Mye vil i tiden fremover handle om smittevern, å holde avstand til andre og hvordan man organiserer den fysiske hverdagen i skole og barnehage, også ved henting. Veilderen som regjeringen nå vil komme med, gjør det lettere å planlegge samtidig som at felles nasjonale regler er med på å skape trygghet.

 

For Nesoddens del står vi godt rustet til åpningen fordi vi begynte planleggingen allerede før påske. For oss har det hele tiden vært en forutsetning at det er regjeringen som tar beslutningen, men at vi som kommune må være klare. Når barnehagene kan åpne fra 20. april og skolene/SFO åpner for 1.-4. trinn 27. april, så betyr det at samfunnet kan komme noe mer tilbake til normalen. Hvordan dette skal gjøres helt praktisk vil det komme mer informasjon om, og noe vi må diskutere i kommunens kriseledelse, samt i medbestemmelses utvalg med de ansattes representanter. En ting vi må bruke tid på å diskutere er om det kan være lurt med kun en delvis åpning i uken mellom 20. og 27. april.

 

Det er mange barn og foreldre som vil bli glade for denne nyheten. Mange vil nok også vente spent på hvordan de øvrige klassetrinnene skal få noen flere muligheter til å møte hverandre. Hjemmeskole og barnehage har vært tøft for mange, men dette skal vi klare sammen nå som vi vet at det også finnes en dato hvor vi skal få komme tilbake igjen. Alle barn begynner nok å savne vennen sine veldig nå, og foreldre har savnet å kunne konsentrere seg litt mer om jobb. Dette er et viktig sosialt tiltak, et viktig utdannings tiltak, men også svært viktig for å holde samfunnshjulene i gang. 

 

Samtidig må vi alle huske det viktigste budskapet. Smittevernet må ivaretas. Vi må fortsette å holde avstand. Kun være i mindre grupper. Vaske hender som vi alle har lært oss nå. Og vi bør fortsatt ikke reise mer enn vi må. Det at noe åpnes opp i fellesskapet betyr mer ansvar på hver og en av oss, men jeg er helt sikker på at alle har forstått alvoret og at dette er noe vi skal klare sammen, avslutter ordfører Truls Wickholm.

 

 

Her kan du lese mer om hvordan regjeringen tenker å åpne samfunnet gradvis og kontrollert.