Nesoddtangen gård - senter for psykisk helse

Utsikt fra sitteplassen Nesoddtangen gård. - Klikk for stort bilde Marianne Rand-Hendriksen Nesoddtangen gård er et sosialt møtested for mennesker med ulike livsutfordringer som ønsker å jobbe sammen med andre for å styrke sin psykiske helse og leve et godt liv. Vi tilbyr gruppeaktiviteter, forskjellige verksteder og individuell støtte etter behov. Vi har også kafé hvor du kan spise sunn, hjemmelaget mat, snakke med andre eller slappe av. 

 

Vårt motto er "Alle har en psykisk helse. Felleskap forebygger."

 

Senteret drives av avdeling Psykisk helse i Nesodden kommune, og er et lavterskeltilbud for voksne over 18 år. 

Nesoddtangen gaard

Nyheter
Kafe

Kaféen er Nesoddtangen gårds hjerte. Her kan du drikke te eller kaffe, lese dagens aviser, surfe på internett, slå av en prat eller bare slappe av.

Mer informasjon

Ansatte

Nesoddtangen gårds ansatte

Magnolia, akvarell av Kristine Vi som arbeider her har alle lang erfaring både fra kommune og spesialisthelsetjenesten. Vår målsetning er å arbeide med mellommenneskelig problematikk, for mennesker som trenger "å komme i gang igjen" og trene opp sitt funksjonsnivå. Dette skjer både i grupper og i individuelt arbeid.

 

Kontakt oss

 

Helge Bjørn Skjelstad

er ansatt som fagleder ved senteret. Som bakgrunn er han klinisk spesialist i psykiatrisk sykepleie og kunst- og uttrykksterapeut. Han er sertifisert som psykoterapeut gjennom EAP ( European Association for Psychotherapy ) og har i tillegg privat praksis ved Ressurssenteret på Nesodden. Han har lang erfaring med grupper fra spesialisthelsetjenesten.
 

Marit Maureid

er barnevernspedagog med videreutdanning i psykisk helsearbeid og faglærer i kunst og håndverk. Hun har lang erfaring fra arbeid med mennesker i vanskelige livssituasjoner.  Hun er co-terapeut  i grupper og har individuelle samtaler. Marit har jobbet ved Nesoddtangen gård siden 2005.
 

Line Solsrud

er utdannet barnevernspedagog og keramiker. Hun har lang erfaring fra psykisk helsevern. Hun har blant annet hatt ansvar for kafeen og det kreative verkstedet.

 

Jannike Riege Robinson

er utdannet ergoterapeut med erfaring i å utvikle aktivitetstilbud og gruppearbeid innen psykisk helse. Jannike har tatt ansvaret for kaféen og kreativt verksted og ønsker å videreutvikle tilbudet på Nesoddtangen gård.

Kontakt

Rød telefon  - Klikk for stort bilde

Vi anbefaler at du ringer eller skriver til oss for å lage en avtale første gang du kommer. I denne første samtalen vil du bli informert om tidspunkter for grupper og å få hjelp til å finne et tilbud som er tilpasset dine ønsker og behov.

 

Vil du oppdateres om aktivitetene på Nesoddtangen gård? Meld deg på vårt nyhetsbrev.

 

Vil du oppdateres om aktivitetene på Nesoddtangen gård?

Felt merket med * må fylles ut

 

  Du kan også ta kontakt med din fastlege eller individualterapeut for nærmere informasjon og hjelp til førstegangssamtale. De som har fått vedtak om psykiatrisk hjemmetjeneste kan benytte tilbudet fritt.

  • Adresse: Lagveien 6-8, 1450 Nesoddtangen
  • Telefon: 66 96 45 63/62 og 416 25 960. (NB! Nye telefonnummer til Nesoddtangen gård)
  • Åpningstider: mandag til fredag kl. 10 - 15.
Følg oss på facebook!

Facebook logo - Klikk for stort bilde

 

 

 

Nesoddtangen gård har egen Facebook side som heter Nesoddtangen Gård Her legger vi ut bilder og informasjon om hva som skjer på gården. Følg oss og hold deg oppdatert om tilbudet vårt!

Brukerrådet på Nesoddtangen gård har også egen facebookside Nesoddtangen Gård Aktivitetskafe Her legges det ut viktig informasjon fra brukerrådet.

Du trenger ikke å være medlem av Facebook. Følg med!

Lokalet og utleie

 

Nesoddtangen gård. - Klikk for stort bilde MRH Nesoddtangen gård ligger ca. 5 minutters gange fra Nesoddtangen brygge. Gården ligger nydelig til ved sjøkanten og har en 300 meter lang strandlinje med en liten badestrand, knauser og svaberg og en stor, gammel eplehage.  

Bygningen er fra 1820 og huset er pusset opp de siste årene. Kafeen er tilgjengelig for rullestolbrukere og det finnes et handicaptoalett. Hovedhuset og annekset disponeres av Dagsenteret - psykisk helse på dagtid. Annekset brukes til ulike gruppeaktiviteter og maleverksted.

 

Informasjon om utleie av Nesoddtangen gård

 

Adresse: Lagveien 6-8, 1450 Nesoddtangen  

 

 

 

 

Psykiske problemer rammer mange mennesker

Denne tilstanden kan vare fra noen dager, måneder eller gjennom hele livet.
Senteret er til for å forhindre ensomhet og isolasjon. Her kan du komme som du er. Du kan treffe andre mennesker som er i samme situasjon. Kanskje kan vi hjelpe hverandre, gjøre aktiviteter sammen, eller bare snakke sammen.

Hos oss er samvær, opplevelser, aktiviteter og mestring er i fokus.

Dagsenteret er ikke et behandlingssted. Her finnes ingen medisinering. 
Personalet består av klinisk spesialist i psykiatrisk sykepleie, miljøterapeut/psykisk helsearbeider og ergoterapeut.
 
Den daglige driften er basert på brukermedvirkning, hvor brukerne deltar på forskjellige måter, i forskjellige aktiviteter. Dette ser vi bidrar til mestring og samhold, noe som er viktig i hverdagen.  
 

Pris

Det er gratis å være bruker ved dagsenteret. Deltakelse i enkelte aktiviteter/arrangement kan medføre egenbetaling. Dette vil det opplyses om på forhånd.  

 

Lovhjemmel

Tjenesten er ikke lovhjemlet, men tilbys som et velferdstilbud i kommunen.  

Fant du det du lette etter?