Vaksinasjon

Vaksiner og vaksinasjon

 Vaksinasjon Informasjon om alle vaksiner som tilbys i Norge.


 

 

Vaksinasjon barn

Vaksinasjonsdekningen for barnevaksinasjonsprogrammet i Norge viser at for 2-åringer ligger Nesodden fra 1,9 %-poeng til 3 %-poeng under landsgjennomsnittet. Det har vært en gledelig økning i vaksinasjonsgraden fra 2012 og fram til i dag for de minste barna.
For 9 og 12 åringer er tallene noe lavere.

Ut og fly!

Flere typiske europeiske ferieland har den siste tiden hatt utbrudd av meslinger.

 

Folkehelseinstituttet anbefaler å fremskynde MMR vaksinasjon ved reiser til land med høy forekomst av meslinger og lav vaksinasjonsdekning.

 

Følg med på hvilke land som har utbrudd og vær obs før reise!

 

Ved spørsmål ta kontakt med Nesoddtangen helsestasjon på tlf: 66 96 45 50.

Alle kvinner født 1991 og senere får fra høsten 2016 tilbud om gratis vaksine mot humant papillomavirus (HPV-vaksine) gjennom et to-årig vaksinasjonsprogram. Oppstart av programmet blir i november 2016. Vaksinen anbefales til unge kvinner for å forebygge livmorhalskreft og forstadier til livmorhalskreft forårsaket av HPV-infeksjon.

 

Timebestilling: Nesoddtangen helsestasjon,

telefon 66 96 45 50.

 

Vaksineringen utføres på mandager klokken 1400-1600 ved Berger helsestasjon, adresse: Kjartan Veldes vei 2 (ved Nesodden videregående skole).

Vaksinasjon barn

Vaksinedebatten har stilnet noe, men det har ikke vår jobb på helsestasjonene!

 

Etter mye fokus i media, og kommunens ekstrainnsats med Folkemøte om vaksinering og utvidet åpningstid på helsestasjonen, opplevde vi i helsestasjons, - og skolehelsetjenesten flere henvendelser fra folk vedrørende vaksinering, noe som er veldig positivt.

Jente som hoster

Man observerer nå en økning i innrapporterte tilfeller av kikhoste i Nesodden, og vi ønsker derfor å gå ut med generell informasjon til befolkningen.

Fant du det du lette etter?