Hjertetoppen kulturkafe

Hjertebakken er pyntet til fest - Klikk for stort bilde Nesodden kommune

Hjertetoppen kulturkafe er et tiltak tilknyttet Nesodden kommune. På Hjertetoppen kulturkafe kan man i trygge omgivelser delta på aktiviteter innen musikk.
Sang og dans er hovedaktiviteten, men det er av og til også innslag av stand-up og litt teater.

 

Det er mulig å  bare høre eller se på, eller bare ta en kopp kaffe eller te. Deltakerne benytter sanganlegg og synger fra en scene og akkompagneres av personalet/lederne som spiller bass og gitar. Vi benytter oss også av backing fra «Youtube».

Noen ganger feires det bursdager i pausen med bursdagssang og kake.

Hvem bruker og kan bruke kafeen?

Deltakere er mennesker med nedsatt funksjonsevne mellom 18-60 år.

Tiltaket er et lavterskel tilbud som alle kan delta på.

 

Hvor lenge har kafeen eksistert?Hjerteballonger lyser opp - Klikk for stort bilde

Den har eksistert i totalt ca 10 år med et opphold på noen måneder. En av beboerne på Håkontoppen skrev da i Amta hvor trist det var at Kulturkafeen var lagt ned. Da tok kommunalsjef Anita Nilsen tak i saken og henvendte seg til Hjertebakken som hadde personale med kompetanse til å videreføreprosjektet. De siste
4 årene har den vært drevet på Hjertebakken med samme personale. Deltakerne fant selv ut at tiltaket fra da av skulle hete Hjertetoppen kulturkafe, som er en sammmenslåing av Hjertebakken og Håkontoppen.

 

 

Hvor ligger kafeen?

Adresse: Skokleheia 1, 1452 Nesoddtangen.
Mange har sikkert sett det flotte fargerike  hjertet som er malt på kjellerveggen når de kjører opp til Cirkle K. Hjertet er logoen vår.

 

 

Åpningstid og sted

Kulturkafeen åpner kl: 18.30 og holder på til kl: 20.30 hver torsdag. Vi følger skoleruta.Vi pleier å ha mellom 20 og 25 deltakere.

 

Prosjektstøtte

Sparebankstiftelsen DNB har i 2016 tildelt kr. 100 000,- til Hjertetoppen Kulturkafe.

Pengene skal brukes til lyd, lydutstyr og kjøkkenutstyr.

 

Hva er målene?

Nesodden kommune har som motto; «Sammen så skaper vi det gode livet!». I «miljøtjenesten» som dette tiltaket er under, har vi mottoet; «Med rom for alle,og blikk for den enkelte». Mottoet til kulturkafeèn er «Gøy for alle!».  Vårt fokus er derfor på «inkludering». Vårt  mål å er å inkludere flere som kunne hatt utbytte av å delta på Hjertetoppen kulturkafe.

Tiltaket er et kulturtilbud for mennesker med utviklingshemming som ikke deltar på organiserte kulturaktiviteter, eller faller utenfor det organiserte kulturtilbudet. Inkludering, brukermedvirkning, selvbestemmelse, opplevelse og mestring er sentrale prinsipper i planlegging og gjennomføring.

 

Fremtiden til kulturkafeen

Med den enorme drahjelpen vi har fått av DNB så tror vi at tiltaket vil stå sterkt i mange år. Forhåpentligvis er det etter hvert mange fler som kan glede seg over konseptet. Vi har en drøm om å presentere Kulturkafe-konseptet nasjonalt og har noen ideer på blokka, men vi må ta et skritt av gangen. Vi skal tilegne oss erfaring og bygge gradvis/skynde oss langsomt.

 

Kontaktpersoner

Tom Steinar Hanssen. Tlf.: 918 57 458.  E-post: Tom.Steinar.Hanssen@Nesodden.Kommune.No
Frode Holstad. Tlf.: 414 01 153. E-post: Frode.Holstad@Nesodden.Kommune.No

Fant du det du lette etter?