Et enda bedre helsetilbud for voksne på Nesodden

Rehabiliteringskoordinator, Monica Selvén og ildsjelene i Nesoddens proffe rehabiliteringsteam  kunne torsdag 2. mars markere åpningen av helsestasjonen for voksne 65 +. 

Helsestasjonen er et etablert og kjært tilbud for ungdommer, gravide og småbarnsfamilier. Nå åpnes det også et helsestasjonstilbud for de godt voksne. Det er rehabiliteringsteamet som skal drifte helsestasjonen og ta i mot telefoner og booking av helsesamtaler.  En helsesamtale er det grunnleggende tilbudet til helsestasjonen hvor den enkeltes helsesituasjon og behov først kartlegges. En slik samtale med en i fagteamet kan dreie seg om alt fra konkrete helseutfordringer til trening, kosthold, bosituasjon, sosialt nettverk eller ergonomi og hjelpemidler. Ut i fra helsesamtalen avdekker man eventuelle behov for videre oppfølging eller henvisninger til fastlege eller andre tilbud.

Bildet viser den stolte gjengen i rehabiliteringsteamet - Klikk for stort bildeFra venstre: Ingrid Valheim Hagen (klinisk ernæringsfysiolog), Kathrine Carlstad (helsefagarbeider), Monica Selvén (sykepleier) Astrid Skålvik (fysioterapeut), Camilla Hannås Gjertsen (ergoterapeut), Ingeborg Kivsgaard Melbye (frisklivskoordinator) Karianne Muldal Erlandsen

Kom å ta en funksjonstest!

Helsestasjonen skal også tilby en funksjonstest for de som har behov for det. Muskelmassen svekkes med alderen og undersøkelser viser at tiden i aktivitet reduseres etter fylte 65.  Kombinasjonen av en mer stillestittende livsstil og svekket muskelmasse kan bidra til redusert mobilitet og flere helseutfordringer pensjonisttilværelsen. En funksjonstest kan avdekke behov på et tidlig stadie og gi grunnlag for bedre og mer personlig veiledning. 

 

Rehabiliteringsteamet har allerede et godt etablert treningstilbud for de som etter en funksjonstest får motivasjon til å bli mer aktiv.  "Sterk og stødig" er et gruppetreningskonsept med fokus på beinstyrke og balanse som er utviklet gjennom et samarbeid med bla. NTNU, Helsedirektoratet og fysioterapeuter. På Nesodden arrangeres det gruppetimer fem ganger i uka. Du finner mer informasjon om dette tilbudet her. 

 

Plukk opp telefonen og ring 908 97 467

Nå håper Monica Selven og reabiliteringsteamet at innbyggerne vil omfavne det nye tilbudet. Helsestasjonen har telefontid tirsdag og torsdag fra kl. 13-15. Da kan de som ønsker en helsesamtale ringe og gjøre en avtale.

 

Nå kan Nesoddens voksne ta et steg i retning bedre livskvalitet. Alder må ikke hindre oss fra å leve livet fullt ut. Og å være 65 år er jo ganske ungt i dag selv om det er på dette stadiet mange trer inn i pensjonstilværelsen.  

 

-Når man blir pensjonist, har man ikke det nettverket man har hatt tidligere gjennom jobb med HR og bedriftshelsetjeneste, sier Monica.  -Men det kan man få hos oss. Her er vi en gjeng engasjerte fagfolk som gleder oss til å ta deg i mot. Rehabiliteringsteamet kan også formidle informasjon om alt det spennende som skjer på Nesodden. 

 

Ordføreren klipper båndet på den offisielle åpningen - Klikk for stort bildeOrdfører Cathrine Kjenner Forsland er stolt og imponert av rehabiliteringsteamet Karianne Muldal Erlandsen

En imponert ordfører

Ordfører Cathrine Kjenner Forsland var tilstede for å markere den offisielle åpningen. Hun er svært imponert av alt rehabiliteringsteamet får til.

 

-Jeg vil takke alle som har vært med på å gjøre denne helsestasjonen til en realitet. Jeg er sikker på at dette vil være et viktig bidrag til å sikre god helse og trivsel så våre seniorer kan fortsette å leve aktive, sunne og lykkelige liv.

 

 

 

 

 

Her kan du lese vår brosjyre (PDF, 4 MB)