Praktisk informasjon

Når du kommer til Nesoddtunet Sykehjem vil du få tildelt en pasientansvarlig sykepleier og en primærkontakt på avdelingen. Disse svarer gjerne på spørsmål du måtte ha.

Sykehjemmet har egen overlege og lege, som går legevisitt mandag til fredag. Ved spørsmål om oppholdsbetaling - se eget avsnitt.

Vi gleder oss til å møte deg, og håper du vil trives her hos oss!

 

Klær

Man bruker sitt eget private tøy under oppholdet. Tøyet blir merket av oss. Alt tøy vaskes i sykehjemmets eget vaskeri, unntatt tøy som må håndvaskes. Dette må vaskes av pårørende eller beboer selv.

NB! Sykehjemmet er ikke ansvarlig for å erstatte tøy som måtte bli ødelagt eller gå tapt.

Medisiner

For å sikre kontinuitet i den medisinske behandlingen, ber vi om at medisiner tas med hjemmefra ved korttidsopphold og start langtidsopphold.

Penger og verdisaker

Husk å ta med penger/bankkort når du kommer på opphold. Ta også med frikort eller TT-kort, hvis du har det. Du får du dekket måltider, medisiner, medisinsk oppfølging og evt. behandlinger under oppholdet, men egenandel til taxi må du betale selv. Sykehjemmet har også kioskautomater.

Ta aldri med større kontantbeløp. Sykehjemmet er ikke ansvarlig eller erstatningspliktig for penger, smykker og andre verdisaker som du måtte ønske å ha på ditt rom. Disse tas med på eget ansvar. Langtidsbeboere får tilbud om oppbevaring av kontanter og verdisaker i safe.

 

 

 

Forsikring

Bygningene til Nesoddtunet helse- og omsorgssenter er forsikret av eier, Nesodden kommune. Når det gjelder alle personlige eiendeler (inkl. smykker, gebiss, briller og høreapparat) samt møbler/inventar i eget rom, er det opp til hver enkelt selv å vurdere om man skal ha en personlig innboforsikring eller ikke.

Tannlege

Sykehjemmet benytter seg av tjenester fra Akershus Fylkeskommunale Tannklinikk (AFT). Tannpleier kommer på jevnlig besøk for å kartlegge behov for tannlegetime på klinikken. Egenandel for transport til og fra tannklinikken for langtidsbeboere betales av sykehjemmet.

NB! Vær oppmerksom på at det kun er de tjenester AFT tilbyr/bestiller som er gratis, og at du selv må betale dersom du ønsker å benytte tannlegetjenester andre steder. Hvis du velger privat tannlege, må du også legge ut for transporten og selv sørge for å søke Helfo om dekning av utgiftene dine.

Toalettsaker

Ta med egne toalettsaker. Hygieneartikler, ut fra sykehjemmets standard sortiment, er inkludert i oppholdet.

Parkering

Pårørende oppfordres til å benytt parkeringsplassen ovenfor Nesoddtunet når man skal på besøk. Dersom du skal på besøk til noen i bygg C, er det imidlertid mulig å benytte parkeringen under bygg C på kveldstid.

NB! Området rundt byggene A og B er kommunalt og skiltet med parkering forbudt!

HC-parkering er ved bygg A og B. Viktig! Husk gyldig HC-skilt. Ved henting, varelevering eller lignende, er det anledning til å kjøre helt ned. Har man behov for - å stå der - en stund, vær oppmerksom på at det kan medføre bot og at det er for egen risiko. Sykehjemmet står IKKE ansvarlig for eventuelle bøter.

Egne møbler og eiendeler

Ved langtidsopphold, vil mange gjerne sette sitt personlige preg på rommet. Det kan man til en viss grad, men du må ta hensyn til at det skal være lett å flytte ut, dersom du får et annet rom eller avslutter oppholdet. Snakk med avdelingsleder for veiledning. NB! Ved avsluttet opphold må alle eiendeler fjernes innen 2 dager.

Av hensyn til brannsikkerheten ved sykehjemmet, er det ikke lov til å ta med seg egne ovner, lamper eller gardiner uten at det er godkjent av din avdelingsleder.

Fotterapi og Frisør

Fotterapi er en helsefaglig behandling utført av en autorisert fotterapeut som forebygger og behandler lidelser knyttet til fotens hud, negler, skjelett og muskler. Behandlingen har som mål å finne årsaker til problemer og sykdommer i føttene, gjøre det lettere å finne riktig behandling og øke sannsynligheten for et varig resultat. Tilbudet til våre langtidsbeboere er: Fotterapi til de som blir vurdert å trenge en medisinsk behandling og fotterapeut til forebyggende fotpleie. 

 

Frisør
Takket være frisørsalongen OhLaLa, har vi igjen en frisørtjeneste i våre lokaler - en gang i uken. Tilbudet er for våre langtidsbeboere. Betaling må skje kontant eller ved at pårørende eller andre, betaler via Vipps. For bestilling av frisørtime, ring: 480 34 907.
Priser per 26.10.2022:  Dameklipp inkl. vask kr 750 - Herreklipp inkl. vask kr 550 - Permanent med klipp, vask og føn kr 2 100 - Vask og føn kr 470 - Vask og enkel tørk kr 200

 

 

Kioskautomater

I Bygg A, 1. etasje i nærheten av resepsjonen - se skilt, finner du kioskautomater hvor det er mulig å få kjøpt snacks, sjokolade og kald drikke. Det finnes ytterligere en kioskautomat for kald drikke i 2. etasje, samme bygg.