Blås og stryk i skolen

Blås og stryk i skolen.Et musikkprosjekt for 5.trinn. - Klikk for stort bilde «Blås og stryk i skolen» er et musikkprosjekt for elevene på 5. trinn.
I vår versjon av «Class band» – «Blås og stryk i skolen» har vi byttet ut den tradisjonelle blokkfløyteundervisningen med opplæring på andre instrumenter. Hovedfokuset for prosjektet er at skolen gjennom praktisk musikkundervisning dvs. opplæring på instrumenter i grupper og samspill lærer elevene bl.a. musikkteori, puls, rytme, melodier, dynamikk og notelære, gir elevene musikkopplevelser, musikkforståelse og ikke minst - gleden ved å skape musikk sammen, j.fr. læreplanen i musikkfaget.


Det er gjort mye forskning på viktigheten av at skolene fokuserer på musikk og de andre kulturfagene. Selvfølgelig fordi fagene er viktige for å utvikle hele mennesket og fagenes egenverdi, men også da dette er viktig for undervisningen i de andre fagene som norsk og matematikk (såkalt WOW faktoren). 
 


Opplegget er som følger:

Timene ligger på tirsdager etter lunsj – 1,75 time musikk og Kunst og kultur (elevene vil i tillegg til dette også ha 2 timer Kunst & Håndverk).
45 - 50. min med gruppeundervisning på eget instrument
45. min med samspill – hele gruppen (korpsinstrumenter)
Vi har et tett samarbeid med Kulturskolen, og har derfor klart å få mange dyktige musikkpedagoger og musikere til å undervise på de ulike instrumentene. 
 


Vi har undervisning på 8 ulike instrumenter:

Fløyte
Klarinett
Saksofon
Kornett
Trombone
Baryton
Slagverk
Fiolin

 

Fant du det du lette etter?