Jaer skole

Detalj av nybbygget - Klikk for stort bilde Trude Johannessen

Jaer skole er den eldste skolen på Nesodden, og ligger sør i bygda på grensen mot Frogn kommune. Skolen er omgitt av skog og utearealene med løkker, grusplasser og få asfalterte området innbyr til lek og aktivitet for barn i alle aldere.

 

Samværsregler for Jaer skole

 

Litt om oss

I dag har skolen 75 elever fordelt på sju grupper. Det er i alt 16 medarbeidere knyttet til skolen og SFO, og foreldrearbeidet står sterkt. FAU har blant annet sørget for at alle elevene på skolen får gratis frukt hver eneste dag. Midt på dagen har elevene nesten en hel time til felles måltid og friminutt. Mediateket med utlån av bøker og plass til å lese, er åpent i storefri på fredager.

 

Til skoleportalen.

 

Skolestua - Jaer skole - Klikk for stort bilde MRH Skolehistorie

Skolen har en sjarmerende bygningsmasse, som speiler norsk skolehistorie. Gjennom ulike stilarter og arkitektur fra 1830-tallet og fram til slutten av det tyvende århundre kan vi følge tradisjonene fra den vesle skolestua, via tømmerbygget fra 1880-årene, et 1950-talls bygg i betong, brakken fra 1970-tallet og til det flotte og nyeste bygget med mediatek og alternativ ventilasjon fra 1999.

Historien i korte trekk

Grøstadstrand - Et fiskehus fra 1700-tallet.

 

Skoleruta viser offentlige helligdager og elevenes fridager/ferie.

Fant du det du lette etter?