Fra uke 6 og framover har vi følgende meny på "Små kokker"

kids-cooking-clipart-cooking.jpg - Klikk for stort bilde

 

Forrett:

Skinke og fruktspyd

Hovedrett:

Miljøagentsuppe:

Smør/olje

1 kinesisk hvitløk

1 gul løk

1 purre

1 kg potet

10 gulrøtter

½ kålrot

 

Smør/olje

1 kinesisk hvitløk

1 gul løk

1 purre

1 kg potet

10 gulrøtter

½ kålrot

1 kartong kikerter

2 liter vann

4 buljongterninger

Paprikapulver

Vask grønnsakene. Kutt poteter, gulrøtter, purre og kålrot i terningerstørrelser. Finhakk løk og hvitløk.

Stek, hvitløk og purre til det lukter litt søtt, ha i buljong, vann, poteter, gulrøtter og kålrot. La det koke seg mørt. Ha i skyllede kikerter og paprikapulver – den skal bli litt rød J

Smak evt. til med litt salt og pepper.

 

Serveres med disse rundstykkene:

500 g hvetemel

½ ts salt

½ ts gjær

4 + dl kaldt vann. Røres sammen til en nokså klissete deig. La stå over natten. Fordel på muffinsbrett.

180 grader – 30 min

 

 

Dessert:

Smuldrekake med bær

En pose frosne blåbær / og eller bringebær

1-2 ss maizenna

Sukker

 

Smuldredeig

150 g hvetemel

80 gram havregryn

150 g sukker

125 g smør

 

Bland sukker, mel og havregryn. Smuldre det inn med smøret.

 

180 grader i 15-20 min.

Serveres varm med vaniljeis.

Publisert av Ingrid Hardersen. Sist endret 07.02.2017
kids-cooking-clipart-cooking.jpg

 

Forrett

 

Lompe med Filadelfiaost og gressløk

 

 

Hovedrett

Afrikansk gryte (10 pers)

2 finhakkede kinesiske hvitløk

2 finhakkede løk

2 store søtpoteter (i terninger)

1 liter grønnsaksbuljong

2 bokser hakkede tomater

2 bokser røde bønner

2+ ts finrevet ingefær 

 

Fant du det du lette etter?
Login for redigering