SFO - Skolefritidsordningen

Glade barn i snø - Klikk for stort bilde Istockphoto

Søknad om SFO-plass

Skolebarn fra 1. til og med 4. trinn får etter søknad SFO-plass. Tilsvarende gjelder for barn med særskilte behov på 1. til og med 7. trinn.

Du søker om SFO-plass i vår «Oppvekstportal».

Når du svarer på plass benytter du også oppvekstportalen.

Frist for påmelding er 1. april.Tildelt plass på SFO beholdes, også over flere skoleår, til den blir sagt opp. Skolefritidsplassen beholdes frem til 30. juni det året barnet går på 4. trinn.

Endre/oppsigelse av SFO-plass

Du søker om endret plass eller sier opp barnets plass via vår «Oppvekstportal».

Oppsigelse eller endring av opphold for kommende år skal skje innen 1. april. Oppsigelsestid er en måned etter at skriftlig oppsigelse er mottatt regnet fra den første i måneden. I vårsemesteret kan plassen ikke sies opp med virkning etter 1. mai. I høstsemesteret kan plassen ikke sies opp med virkning før 1. oktober.

Søknad om redusert oppholdstid i mai og/eller juni må skje før 1.april.

Oversikt over de kommunale skolefritidsordningene

Skole Kontakttelefon Epostadresse
Berger 66 96 60 04

sfo.berger@nesodden.kommune.no

Bjørnemyr 66 96 61 54 sfo.bjoernemyr@nesodden.kommune.no
Fjellstrand 66 96 61 30 sfo.fjellstrand@nesodden.kommune.no
Jaer 66 91 01 58 sfo.jaer@nesodden.kommune.no
Myklerud 66 96 60 40 sfo.myklerud@nesodden.kommune.no
Nesoddtangen 66 96 47 12 sfo.nesoddtangen@nesodden.kommune.no

Formålet med tilbudet

Skolefritidsordningen skal legge til rette for lek, kultur- og fritidsaktiviteter med utgangspunkt i alder,funksjonsnivå og interesser hos barna. Skolefritidsordningen skal gi barna omsorg og tilsyn.
Skolefritidsordningen er et frivillig tilsyns- og fritidstilbud etter og eventuelt før skoletid.

Hva omfatter tilbudet?

Daglig åpningstid skal dekke behov for tilsyn for foreldre og barn fra klokken 07.30 - 17.00, men lokale tilpasninger kan gjøres.

Skolefritidsordningen har stengt julaften, i romjula, 3 dager i forbindelse med påsken og hele juli måned. I tillegg kan den stenges inntil 5 dager pr. skoleår i forbindelse med felles planleggingsdager.

Hva forventer SFO av deg?

Vi forventer at foresatte gjør seg kjent med vedtektene og opptrer i henhold til dem.

Når barn som skal hentes, ikke blir hentet til den tiden det er avtalt skriftlig i forhold til oppholdstid, skal de foresatte betale et gebyr. Unntaket gjøres der avvik fra det ordinære er avtalt med skolefritidsordningen på forhånd. Gebyret for første påbegynte timer er kr. 200,-. Utover den første timen er gebyret kr. 100,- per påbegynt halvtime. I særskilte tilfeller kan det etter søknad fritas for dette gebyret.

Spørsmål?

Eventuelle spørsmål kan rettes til rektor/SFO-leder på den aktuelle skolen du har søkt.

Publisert av Ingrid Kringlebotn. Ansvarlig Samfunnsplanlegging og tjenesteutvikling. Sist endret 20.03.2017