Om Bjørnemyr barnehage

Bjørnemyr barnehage er fra 1.8.2017 en tre-avdelings barnehage.  Bjørnemyr barnehage - Klikk for stort bilde Nesodden kommune

 

Avd Bjørnebo har barn f 2012 - 2014, avdeling Kroken har barn f 2015 og 2016, avdeling Bjørnungene (på Bjørnemyr skole) har barn f 2016.


Antall barn på den enkelte avdeling er avhengig av søkermasse og hvilke barn vi til enhver tid har.

 

Bjørnemyr barnehage eies og drives av Nesodden kommune. Barnehagen ble bygd i 1980 og huset det første året også elever fra Bjørnemyr skole da skolen var under bygging.
Fra 1.august åpner Bjørnemyr barnehage en ekstra avdeling beliggende på Bjørnemyr skole.

 

Bjørnemyr barnehage har en fantastisk beliggenhet med eget uteområde som er utfordrende og variert. Vi har fjell, klatretrær, trær og kratt å gjemme seg bak og å lage hytter i.

Avdeling Bjørnungene har eget inngjerdet lekeområde med sandkasse, vippe og lekehus (de to siste apparatene er ennå ikke på plass 1.8.17 - men de kommer snart).

 

Det er en stor akebakke på skolens uteområde. 
Tomåsan og skogen er i kort gangavstand, og brukes flittig både sommer og vinter.

 

Barnehagens visjon

En liten, trygg barnehage som ser enkeltbarnet.

 

Satsningsområder 2017 - 2018

Felles satsningsområder for barnehagen 2017-2018:
Barns medvirkning og kommunikasjon, språk og tekst.

 

Barnehagens åpningstider

Barnehagen har åpent hverdager fra 7.30 - 17.00. Lørdager er barnehagen stengt.

Åpningstider                         Alder på barn                   
07:30 - 17:00                            1-6 år                      

 

Barnehagen har stengt alle helligdager. Julaften i romjulen, nyttårsaften og 3 dager i påskeuken er ikke helligdager, men barnehagen har stengt.
Barna skal ha fire ukers ferie utover ordinære helligdager, tre uker sammenhengende i løpet av skolens sommerferie og en uke som tas i forbindelse med jul og påske.
(Kilde: vedtekter for Nesoddens kommunale barnehager)

 

Plandager:

 

Høst 2017:
Fredag 1.september

Fredag 3.november

Vår 2018:
Tirsdag .januar

Mandag 12.mars

Fredag 8.juni

 

Barnehagen er da stengt.

 

Publisert av Anne De Capua. Ansvarlig Bjørnemyr barnehage. Sist endret 01.08.2017
Nissejente

Pga opprettelse av ny avdeling august 2017 kan noen av tradisjonene bli noe endret i løpet av barnehageåret. Foreldrene får informasjon underveis.

 

Brannvernuke

 

Hver høst (uke 38) har vi brannvernuke i barnehagen. Vi møter Eldar og Vanja - to figurer som gir oss gode råd mht å forebygge brann. Vi snakker om hva man gjør hvis det begynner å brenne, hvor vi ringer (en-en-null) og vi øver på barnehagens evakuerings-rutiner. Vi avslutter brannvernuka med en felles brannøvelse med barn og voksne.  Avdeling Bjørnungene er med når skolen har brannøvelse, men har også egen øvelse med evakuering.

Høstsuppe

 

Hver høst inviterer vi foreldre og søsken på høstsuppe i barnehagen. Vi handler inn masse deilige grønnsaker og barn og voksne kutter og skjærer hele dagen. Det er stort forbruk av plaster denne dagen - og suppa blir veldig god :-)  

Jul i barnehagen

 

Vi har juleverksted med julepynt-laging, baker pepperkaker og lussekatter og koser oss i førjulstiden.

Adventssamling:
Hver mandag har vi felles adventssamling hvor vi tenner lys, synger julesanger og hører på juleeventyr.

 

Vi pleier også å ha besøk av en nissejente og en nissegutt. De blir med et barn hjem hver dag i førjulstiden (se bilde av nissejenta)

Lucia-feiring:

 

Barna møter på parkeringsplassen kl 7.30 ferdig påkledd med luciadrakt og lys, som de får utlevert noen dager før. Barna går i lucia-tog opp til barnehagen hvor foreldre og søsken (og besteforeldre eller andre) står og venter. Barna holder en liten julekonsert og så går vi inn til nykokt kaffe og lussekatter.

Julevandring:
Skoklefall kirke arrangerer hvert år julevandring. Barn og ansatte spiller da juleevangeliet sammen. Det er en høytidsstemt og hyggelig tradisjon. Det er de eldste barna som går julevandring.

Julegrøt:

 

1. klasse ved Bjørnemyr skole (med flere av førskolebarna fra i fjor) inviteres til julegrøt i desember. Anne har en samlingsstund for hele gjengen - og så spiser vi nissegrøt. Barna kler seg i nisseutstyr.

Julebord:

 

En av de siste dagene før jul har vi julebord for små og store. Det blir stekt ribbe og det lukter deilig i barnehagen. Vi pynter oss alle sammen til julebordet. De siste årene har vi hatt besøk av nissekona som koster og ordner på uteområdet - og hun har lagt igjen en liten (spiselig) gave til oss.

Fant du det du lette etter?