Restriksjoner på hagevanning

Klikk for stort bilde Nesodden kommune innfører vanningsrestriksjoner hver sommer for å opprettholde tilstrekkelig vanntrykk i nettet. Det er i tidsrommet 1. mai til 15. oktober derfor kun lov å vanne med håndholdt kanne. Vanning med slange, inkludert spredere og svetteslanger, er ikke tillatt. Nødvendig vask av flater på hus, terrasser og liknende tillates fortsatt.

Restriksjonene er nødvendig både for å sikre vann ved eventuelle branner, og sikre nok vann til alle abonnentene. Nivået i råvannskilden er nå relativt god, men ingen vet hvordan årets sommer blir. Det faktum at alle er hjemme pga. koronasituasjonen gjør også at vannforbruket pr. døgn nå er mye høyere enn på samme tid i fjor. Kommunen vil følge utviklingen nøye og vil måtte innføre de restriksjoner som er nødvendige for å opprettholde tilstrekkelig vannforsyning til alle. Kommunen vil løpende vurdere situasjonen utover sommeren og se om det er mulig å lette på restriksjonene.

 

Hva kan du gjøre for å spare på vannet?

  • Reparer vannkraner ute/inne som drypper og toaletter som renner. En kran som står og drypper forbruker mellom 7 og 30 m³ i året, mens et toalett som står og renner kan forbruke hele 400 m³ i året. Til sammenlikning bruker en person ca. 50 m³ vann i året.
  • Bruk sparedusj.
  • Fyll oppvaskmaskinen helt før du setter på.
  • Samle opp regnvann til vanning av blomster og planter.

 

Vi oppfordrer alle til å lojalt overholde vanningsrestriksjonene!