17. oktober åpner Eplehagen barnehage

Ordfører Cathrine Kjenner Forsland og virksomhetsleder Maria Bergitte Holmenes Gangvik klippet snoren. Nesodden kommune/Torbjørn Andersen Mandag 17. oktober klokka 07.00 åpner Eplehagen barnehage på Fjellstrand for 65 barn fra 1-6 år. Fredag 14. oktober ble Nesoddens kommunes overtakelse av bygget markert med snorklipping.

Snorklippingen ble foretatt av ordfører Cathrine Kjenner Forsland og virksomhetsleder Maria Bergitte Holmenes Gangvik. Sistnevnte smilte som ei sol under markeringen av den flotte barnehagen som er topp moderne med solcellepanel på taket og epletrær i bakgården.

Barnehagen har plass til 96 barn når den siste avdelingen er åpnet. Det er 3 storbarnsavdelinger (3-6 år) og 2 småbarnsavdelinger (1-3 år).

- Sommerfugler i magen

- Vi er veldig, veldig spent og gleder oss utrolig mye. Jeg tror alle, meg selv inkludert, har mange sommerfugler i magen, sier Holmenes Gangvik.

Hun har gledet seg lenge til åpningen.

- Jeg ble ansatt høsten 2018 for å åpne denne barnehagen, og jeg kan vel si at jeg har gledet meg siden jeg ble ansatt i 2018, sier Holmenes Gangvik.

Ordføreren holdt tale

Ordfører Cathrine Kjenner Forsland holdt tale under overtakelsen. Her er noe av det hun sa:

«Endelig er vi i mål med å bygge Eplehagen barnehage. Å skape gode barnehager for alle barn er en viktig oppgave for kommunen. Så dette er en gledens dag.  Gode barnehager viktig for hele familien og for hele samfunnet.

Dette er et arbeid som har pågått i mange år. Og nå kan endelig barna flytte inn, så dette er en stor dag. Lykke til små og store. Her er jeg sikker på at dere vil dere trives!

Gratulerer så mye med en ny og flott barnehage.»

Vant anbudskonkurranse

Daglig leder Svend Harald Maalen i entreprenør Georg Andresen & Sønner var til stede under markeringen. Her forteller han litt om tilblivelsen av barnehagen.

- Det startet med at vi vant en anbudskonkurranse der vi hadde med oss arkitekt og konsulenter. På bakgrunn av en del kriterier stilt fra kommunen så vant vi denne konkurransen. Etter det har det vært en samspillentreprise der vi har kommet fram til den barnehagen som kommunen ønsket seg innenfor en kostnadsramme, sier Maalen og fortsetter:

- Vi har jobbet med det siden i fjor høst. Før vi landet layout og slik hadde vi jobbet frem et tegningsgrunnlag og ble enige om en målpris. Så var det en fase to med en byggeperiode, sier Maalen.

Kommunedirektør Wenche Folberg er glad for at arbeidet nå er ferdig, og at kommunen nå har overtatt barnehagen.

- Nå er barnehagen med 5 avdelinger overtatt og klar til å tas i bruk. Fjellstrand får dermed kommunens nyeste barnehagebygg hvor barn og ansatte får gode rammer i hverdagen. Tusen takk til alle som har bidratt underveis!, sier Wenche Folberg.

Se bildegalleri her