Ønsker flere verksteder til Den kulturelle skolesekken

Nesodden kommune utlyser prosjektmidler til et eller to nye verksteder i Den kulturelle skolesekken (DKS). Søknadene som innvilges skal være innenfor kunstuttrykkene film, musikk, scenekunst eller visuell kunst.

DKS 2018 - Klikk for stort bilde

- Prosjekter som innvilges må være et verksted som ledes av en profesjonell utøver, kunstner eller formidler. På verkstedet skal 20-50 elever på grunnskolen medvirke i å utforme kunst- eller kulturuttrykk, og dette må kunne formidles til alle elevene på et aktuelt skoletrinn, sier DKS-koordinator Elisabeth Skjelstad Hartvig i kommunen.

Den kulturelle skolesekken på Nesodden er et samarbeid mellom grunnskolen, skolefritidsordningen, Nesodden kulturskole og virksomhet Kultur.

Produksjonsstøtte

DKS-prosjekt innvilges for et år, men kan innvilges flere ganger. Det kan søkes produksjonsstøtte på 20000 kroner, som kommer i tillegg til de normale DKS-honorarene. Søknadsfristen er 15. mai for skoleåret 2018-19.

- Vi er veldig glade for å kunne utvide rammene innenfor DKS, for vi vet at det er mange her i kommunen som er stor kompetanse på kunst- og kulturfeltet. Det blir et trangt nåløye for å bli innvilget, men kunstnerne eller kulturutøverne som får tilslag, får mye igjen med arbeidet med et slikt verksted, og ikke minst tror vi dette betyr mye positivt for skoleelevene, sier hun.

Mer informasjon:
Elisabeth Skjelstad Hartvig