Bålforbud - mellom 15. april og 15. september

Mellom 15. april og 15. september er det normalt ikke tillatt å gjøre opp ild i skog og utmark.

I denne perioden må du søke kommunen om tillatelse dersom du ønsker å tenne bål eller grill i eller i nærheten av skog og utmark.

Dersom det er åpenbart at opptenningen ikke kan medføre brann er det allikevel et unntak i det nasjonale forbudet som gir mulighet for å gjøre opp ild.

Det er viktig at den som tenner opp ild er svært oppmerksom og påpasselig slik at ilden ikke kommer ut av kontroll. Følg sjekklisten som du finner på nettsiden til Norsk brannvernforening.

Før opptenning er det også viktig å gå inn på Follo brannvesen sin hjemmeside for at forsikre seg om at det ikke er lagt et totalforbud mot bålbrenning i våre kommuner.

Bål - Klikk for stort bilde

Nesodden kommune har egen forskrift om åpen brenning

Lenker om bålbrenning

Høysesong for gress og lyngbranner - NRK

Asmatikere og bålbrenning

Mange bruker våren til å rydde opp i hager og fellesområder. De som brenner opp kvist og gress, eller store jorder og åkre ødelegger våren for mange astmatikere.
En kompostbinge kan være et bedre alternativ.

Unngå brenning av bråte - Asma - og allergiforbundet